Svijet

Kongres SAD nije podržao vojnu intervenciju u Venecueli

Američki Kongres nije podržao vojnu intervenciju SAD u Venecueli, izjavio je šef komiteta za međunarodne odnose Predstavničkog doma Eliot Engel.

Kongres SAD - Nap.ba

“Vojna intervencija nije moguća opcija. Kongres je taj koji odlučuje gdje i kada će američke snage biti iskorišćene u svijetu”, rekao je, prenosi “Sputnjik“.

Ranije su predstavnici američke administracije saopštili da se razmatra upotreba vojne sile kada je riječ o rješavanju pitanja u Venecueli.

Prethodno su ruske vlasti upozorile predstavnike Vašingtona da se ne miješaju u unutrašnja pitanja Venecuele, što uključuje i eventualnu vojnu intervenciju.

I šef ruske diplomatije Sergej Lavrov lično je upozorio američkog državnog sekretara Majka Pompea da bi svako miješanje u unutrašnje stvari Venecuele predstavljalo kršenje međunarodnog prava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh