Svijet

Zašto Meghan Markle rukavice uvijek drži u rukama, ali ih nikad ne nosi

Dugačke rukavice jedan su od neizostavnih modnih dodataka većine pripadnica kraljevskih obitelji, no ne i Meghan Markle. Vojvotkinja od Susse*a u javnosti se rijetko može vidjeti s tim elegantnim dodatkom na rukama.

No image - Haber.ba

No iako rukavice rijetko nosi na rukama, često ih nosi u rukama pa su se britanski tabloidi počeli pitati zašto.

Tako je, primjerice, na Božić Meghan snimljena kako u rukama drži torbicu i rukavice, dok je Kate Middleton rukavice nosila na rukama.

“Svaki dio Meghaninog outfita je dobro promišljen i nikako nije slučajan tako da kad ona nosi rukavice u rukama, to je zato što time želi poslati poruku”, smatra novinarka Elizabeth Holmes.

Dodaje da postoje dvije poruke koje Meghan time želi poslati. Prva je estetska – rukavice podižu njezin look i upotpunjuju kraljevski imidž. “Rukavice su čista estetika. Vrlo je damski imati par rukavica, outfit odmah izgleda mnogo formalnije”, kaže Holmes za Town & Country. Nošenje rukavica u rukama često se može vidjeti i na modnim pistama i u editorijalima.

To što ih ne nosi na rukama, također ima značenje – Meghan želi pokazati da se želi povezati s javnošću, kaže Holmes.

“Mislim da postoji nešto s dodirom kože na kožu. Kad se rukujete s nekim i tijekom toga mu možete dodirnuti kožu, to je vrlo intimno. Meghan je iznimno dobra u povezivanju s javnosti. Ta otvorenost prema ljudima i intimnost je dio njezinog kraljevskog brenda”, kaže.

Meghan na taj način odaje počast i princezi Diani koja se također voljela povezivati s ljudima, a povijest pamti njezin posjet oboljelima od HIV-a kada se rukovala s njima kako bi razbila stigmu stvorenu u javnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh