Svijet

Požar u Parizu – Vatra “guta” zgradu u luksuznoj četvrti: 8 poginulo, 28 povrijeđeno!

Najmanje 8 ljudi je poginulo, a desetine je povrijeđeno u požaru koji je zahvatio nekoliko spratova zgrade u Parizu.

Požar u Parizu - Twitter

Stanovnici luksuzne četvrti su otišli na krov kako bi pobjegli od dima i plamena dok su se spasilačke ekipe borile protiv požara.

Kako navode vatrogasci, požar je izbio oko jedan sat poslije ponoći, a mnogi stanari sklonili su se na krovove kako bi pobjegli od plamena plamenu.

Mnogi su pozivali pomoć sa svojih prozora.

Vatrogasci su došli na mjesto požara u ranim jutarnjim satima u utorak ujutro, pošto su je požar zahvatio nekoliko spratova osmospratnice u Parizu.

Do sada je najmanje 8 osoba poginulo u požaru, javile su vlasti, dok je najmanje 28 osoba, uključujući tri vatrogasca, pretrpjelo povrede.

“Broj žrtava bi mogao da se poveća jer je požar još aktivan na 7. i 8. spratu”, rekao je porparol vatrogasne službe na mjestu događaja.

Oko 200 vatrogasaca je raspoređeno na tom području.

Preostali stanovnici zgrade i oni u susjednim objektima su evakuisani, prenosi “Kurir“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh