Svijet

EU razmatra nove sankcije protiv Venecuele

Evropska unija razmatra uvođenje novih sankcija protiv vlade predsjednika Venecuele Nikolasa Madura, ali na talonu nije embargo na naftu, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Malte, Karmelo Abela.

Venecuela - Tanjug/AP

Cilj je da se sankcije uvedu pojedincima, umjesto da dodatno oslabe već slabu ekonomiju“, rekao je Abela, prenosi “Reuters”.

EU je od novembra 2017. godine uvela embargo na izvoz oružja i tehničke opreme Venecueli zbog unutrašnje represije, kao i zabranu putovanja i zamrzavanje računa za 18 zvaničnika, koji su optuženi za kršenje ljudskih prava i podrivanje demokratije.

Iako simbolične, sankcije EU su imale malo ili nimalo uticaja na Madurovu politiku do sada, smatraju stručnjaci, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh