Svijet

Papa Franjo: “Ne postoji niti jedno nasilje koje može biti vjerski opravdano”

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo založio se danas u Abu Dabiju za vjersku slobodu, kao i za jednaka prava svih građana na Bliskom istoku.

No image - Haber.ba

Papa je pred nekoliko stotina sudionika međunarodnog vjerskog dijaloga dodao da niko ne smije biti prisiljen na neku vjersku praksu i istakao da od sloboda želi vjersku slobodu.

Ne postoji niti jedno nasilje koje može biti vjerski opravdano. Bratstvo ljudi zahtijeva od svih nas, predstavnika vjera, da zabranimo svaku nijansu odobravanja riječi rat – rekao je papa i dodao da je rat sinonim za bijedu i okrutnost.

Prema njegovim riječima, četiri zemlje u regiiji trenutno trpe štetne posljedice konflikta, a to su Jemen, Sirija, Irak i Libija, prenosi “Radio Slobodna Evropa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh