Svijet

Katastrofalne poplave pogodile Australiju. Na ulicama krokodili i zmije

Nakon paklenih vrućina, dijelove Australije pogodile su katastrofalne poplave.

Poplave u Australiji - Twitter

Na sjeveroistoku zemlje više od 20.000 ljudi prisiljeno je na evakuaciju zbog prijetnje od poplave. Zbog naglog porasta rijeka na cestama su viđeni krokodili i zmije, piše “CNN”.

Prognoze nisu dobre, naime, meteorolozi najavljuju još kiše u narednim danima.

Grad Townsville u Queenslandu je gotovo potpuno potopljen. Stanovnici su ostali bez struje, a mnogi su bili prisiljeni od poplava se sakriti na krovove kuća.

“Rijeka Ross nastavit će rasti sve do ponedjeljka navečer. Očekujte još veće poplave u Townsvilleu, mnoge ceste bit će pod vodom”, upozoravaju meteorolozi.

Situacija je postala posebno dramatična u subotu. “Ovo se događa jednom u sto godina”, kazala je premijerka Queenslanda Annastacia Palaszczuk, prenosi “Hina”.

Danas se očekuje još obilne kiše. Stotine domova u Townsvilleu već su evakuisane, ali poplave prijete još 20.000 kućanstava. “Ako ne morate, ne izlazite na ceste”, upozoravaju dežurne službe.

Da situacija bude još gora, građani dojavljuju da su na ulicama viđeni krokodili i zmije. “Jedan je bio dug više od dva metra”, kazala je stanovnica Townsvillea koja je fotografirala krokodila u dvorištu svoje kuće.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh