Svijet

Maduro: “Moguć i građanski rat u Venecueli”

Predsednik Venecuele Nicolas Maduro izjavio je danas da postoji mogućnost izbijanja građanskog rata u toj južnoameričkoj zemlji.

Nikolas Maduro - Twitter

“Niko ne može da zna šta može da se desi. Sve zavisi od stepena ludila i agresivnosti američkih imperijalista sa sjevera i njihovih zapadnih saveznika”, rekao je Maduro za lokalne medije.

Večeras ističe rok koji su članice EU dale Maduru da raspiše nove predsjedničke izbore, jer će u suprotnom priznati lidera opozicije Juana Guaida za vršioca dužnosti predsjednika.

Austrija je danas postala osma članica EU, uz Njemačku, Francusku, Britaniju, Španiju, Portugal, Holandiju i Belgiju koja je zaprijetila priznanjem Guaida ukoliko Maduro ne raspiše izbore, prenosi “Srna”.

Maduro je odbacio ultimatum kao “drskost” i na jučerašnjem mitingu poručio svojim pristalicama da je istinski predsjednik Venecuele.

On je tokom proteklog mjeseca položio zakletvu za drugi, šestogodišnji predsjednički mandat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh