Svijet

May odlučna da Brexit bude 29. marta

Britanska premijerka Theresa May ostaje kategorična u primjeni Brexita u predviđenom roku, 29. marta, navodeći da će nastaviti da traži od Brisela ustupke o dogovoru o razlazu, uprkos odbijaju Evropske unije (EU) da ponovo pregovara.

No image - Haber.ba

“Odlučna sam u primjeni Brexita u predviđenom roku, a to je 29. mart 2019. godine”, napisala je premijerka May u danas objavljenom tekstu u listu The Sunday Telegraph.

May je na taj način isključila mogućnost odlaganja datuma, što su neki političari predlagali posljednjih dana. Među njima je šef diplomatije Jeremy Hunt, koji je rekao da bi se na taj način dobilo vrijeme za usvajanje zakona o primjeni Brexita, piše “BHRT“.

Premijerka je dodala da će ponovo posjetiti Brisel kako bi se pronašlo “pragmatično rješenje” o istupanju Velike Britanije iz članstva u Uniji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh