Svijet

JAKA EKSPLOZIJA: Meteor pao na Kubu

Stanovnici zapadne Kube prijavili su u petak da je mali meteor udario u ostrvo, izazvavši zvuk snažne eksplozije. Kako prenosi “Sputnjik”, u incidentu nije bilo povrijeđenih.

Meteor pao na Kubu - Screenshot/Twitter

Kubanci su brzo prešli na društvene mreže, podijelili fotografije i video snimke neobične pojave. Neki su eksploziju uporedili sa zvukom aviona.

“Upravo sam čula čudnu eksploziju sa snažnom vibracijom. Da li neko zna šta o čemu se radi?”, napisala je na Fejsbuku Flavija Sahira, stanovnica Vinalesa.

Nezavisni novinar Ignasio Luis Gonzales Vidal rekao je da je čudan zvuk najvjerovatnije izazvao kubanski avion, međutim, potvrde vojnih zvaničnika i dalje nema.

Ovaj incident uslijedio je nakon što su tri osobe preminule, a na desetine je povrijeđeno kada je 27. januara Havanu pogodio tornado. Prema podacima BBC-ja, tom prilikom srušeno je 125 kuća, uključujući 13 obrazovnih centara.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh