Svijet

OVAJ GRAD SE GUŠI U SMOGU, VAZDUH JE TOKSIČAN: Povraćaju i kašlju krv, ne može da se diše

Zagađenje je u Bangkoku dostiglo toliki nivo da građanima curi krv iz nosa ili je iskašljavaju.

Zagađenost zraka - AP

Ogroman smog prekriva grad već sedmicama, a stanovnici nose maske ne bili se zaštitili, piše “Kurir“.

Mnogi su na društvenim mrežama pokazali kako im krv curi iz nosa, a čak i kućni ljubimci trpe velike posljedice zbog alarmantnog zagađenja. U prodavnicama je zavladala nestašica zaštitnih maski, tako da ih mnogi građani prave od garderobe.

Tajlanđann Nutavut Siričainarumi je kihnuo i cijela šaka mu je bila prekrivena krvlju, a on za to krivi veliku količinu prašine.

“Prije dva dana, nos me je bolio dok sam disao. Kihao sam cijele noći i sutradan se pogoršalo kada sam primijetio krv. Bio sam šokiran jer mi se to nije desilo nikada ranije”, rekao je.

Velikom broju građana dijagnostikovana je plućna infekcija, a povraćaju i kašlju danima.

Vlasti su saopštile da će u petak biti zatvoreno 437 škola zbog zagađenja.

Ispušni plinovi, fabrička garež, nesputana gradnja i paljenje usijeva su samo neki od uzroka zagađenja.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh