Svijet

Ovo su Putinovi roditelji, a njegova sličnost sa majkom je nevjerovatna!

Vladimir Putin je jedan od najpopularnijih političara na svijetu, i definitivno je čovjek koji je obilježio početak 21. vijeka.

Vladimir Putin - Lafrica.com

Otac mu se zvao Vladimir Spiridonovič Putin, a majka Marija Ivanovna Putina (djevojačko Šelomova). I jedno i drugo su rođeni 1911. godine, Vladimir Stariji je umro 1999. godine, a Marija godinu dana ranije, piše “Srbija Danas“.

Otac je dobar dio tridesetih proveo kao podmorničar u Baltičkoj floti, a Drugi svjetski rat je proveo u teškim borbama sa njemačkim okupatorima na frontu.

Majka je radila u fabrici u Lenjingradu, a kada je budući ruski predsjednik rođen Marija je postala domarka u zgradi da bi bila što bliže svom mezimcu.

I Putin je zaista bio mezimac. Iako su Marija i Vladimir imali dva sina prije Vladimira mlađeg, obojica su umrli kao djeca. Albert je umro kao beba krajem tridesetih, a Viktor je podlegao difteriji tokom njemačke opsade Lenjingrada. Ako uzmemo u obzir da su roditelji budućeg ruskog predsjednika dobili malog Vladimira kad su već bili u poznim godinama, tačnije imali su 41 godinu, odnosili su se prema malom Vladimiru kao prema jedincu.

Putinovi roditelji – Twitter

Nevjerovatno je koliko ruski predsjednik liči na svoju majku, a u to se možete uvjeriti i sami.

Mladi Putin se bavio sportom, sambom i džudom, i bio je solidan učenik i student. Uvijek je imao podršku u svojoj majci, koja ga je i krstila kad je bio mali, krišom od oca koji nije vjerovao u Boga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh