Svijet

OVAJ PENZIONER JE LUDILO: Želi da mu sud skine 20 godina s grbače!

Umirovljenik iz Nizozemske pokrenuo je pravnu bitku kako bi promijenio svoje godine

Emile Ratelband-Screenshot-Youtube

Advertisements

69-godišnji umirovljenik iz Nizozemske Emile Ratelband tvrdi da ako transrodne osobe mogu legalno promijeniti spol, onda bi i on morao moći sam sebi odrediti nove godine. Stoga je pokrenuo pravnu bitku kako bi i zakonski promijenio svoje godine kako bi mogao ponovno raditi i upoznavati nove žene na Tinderu, piše “Net.hr“.

Budući da se osjeća 20 godina mlađim, Ratelband želi da se prema njemu ljudi odnose kao 49-godišnjaku. Rođen je 11. ožujka 1949, a namjerava promijeniti datum rođenja na 11. ožujka 1969. godine.

Međutim lokalnim vlastima se to nije nimalo svidjelo pa su odbili njegov zahtjev.

Doktori su mu rekli da ima tijelo 45-godišnjaka

Argument ovog poduzetnika i gurua za samopomoć je osnovi da ako transrodne osobe zakonski smiju promijeniti spol, onda bi i njemu trebalo biti dopušteno da si odredi novi datum rođenja, s obzirom da su mu doktori rekli da ima tijelo 45-godišnjaka.

Nakon što su mu lokalne vlasti odbile promijeniti njegove godine na službenim vlastima Ratelband ih je odlučio tužiti, tako da je njegov slučaj završio na sudu u gradu Arnhmenu na istoku Nizozemske.

Kao 69-godišnjak osjeća se ograničeno i diskriminirano

“Napravio sam provjere, i što pokazuju? Moja biološka dob je 45 godina. Sa 69 godina sam ograničen. Ako bih bio 49, onda bih mogao kupiti novu kuću, voziti drugi auto. Mogao bih više raditi. Kada dođem na Tinder i kažem da imam 69 godina, ne dobijem odgovor”, požalio se gospodin Ratelband.

“Kada bih imao 49 godina, s ovim licem koje imam, bio bih u povoljnijem položaju. Transrodne osobe sada mogu promijeniti svoj spol na svojim rodnim listovima, pa bi u istom duhu trebalo postojati mjesta i za promjenu godina”, tvrdi Ratelband koji smatra da je diskriminiran zbog svojih godina te da se svakodnevno suočava s problemima u društvu.

Rekao je da tvrtke kao konzultante nerado zapošljavaju osobe koje su umirovljeničkih godina. Osim toga, vjeruje da bi i vlada imala koristi od njegove želje budući da će se odreći mirovine sve dok ponovno ne dođe do umirovljeničke dobi.

Promjena datuma rođenja znači brisanje dijela života

Sudac je rekao da suosjeća s Ratelbandom. No, sud tvrdi da bi bilo praktičnih problema ako bi se ljudima dopustilo da slobodno promijene svoj datum rođenja, budući da bi to zakonski značilo brisanje dijela njihovih života.

Sudac je pitao Ratelband kako vidi svoje ranije godine, između 1949. do 1969. godina ako bi mu se promijenio datum rođenja.

“Za koga su se vaši roditelji brinuli tih godina? Tko je bio taj mali dječak tada?”, upitao je sudac

Za nekoliko tjedana očekuje se pisano rješenje suda.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh