Svijet

Varao ju je, izbo 46 puta, nakon borbe za život i 17 dana u bolnici odlučila se na ovu nenormalnu odluku!

Nakon što ju je muž varao, napao i ubo 46 puta nožem, Šanon Barnard (21) i dalje želi porodicu sa njim, te navodi da će čekati da izađe iz zatvora, kako bi imali djecu.

Tuga - Ilustracija / Doznajemo.com

Advertisements

Majkl Barnard (25) proglašen je krivim za pokušaj ubistva svoje supruge Šanon Barnard, u njihovom domu u Kentu, piše “Srbija danas“.

Naime, ovaj mladi čovjek je svoju suprugu 46 puta ubo nožem, čime joj je uzrokovao rane na udovima i središnjem dijelu tijela, naročito na plućima, jetri i digestivnom traktu. Majkl je tokom napada urlao da ona mora umrijeti.

Samo na grudima imala je 14 uboda, od kojih je četiri prodrlo i do unutrašnjih organa, dok je 10 uboda zadobila u predijelu stomaka. Oba plućna krila su prestala sa radom, a postoji mogućnost i da će biti potrebna i transplatacija kože, uslijed brojnih i velikih ožiljaka.

Šanon je provela 17 dana u bolnici, a kasnije je izjavila da je osjetila svaki udarac, te da je bila sigurna da će umrijeti.

Doktori su naveli da je prava sretnica, s obzirom da je preživjela ovakav napad. Ipak, iz sudnice u Kentu za britanski “Miror” navode da je Šanon oprostila svom suprugu, te da planira da osnuje porodicu sa njim, nakon što odleži zatvorsku kaznu.

Tokom Bernardovog suđenja za pokušaj ubistva, kada je upitana kako zamišlja njihovu budućnost, ona je odgovorila: “Samo da budemo zajedno i da imamo život kakav oboje želimo i da imamo porodicu”.

Šanon supruga posjećuje u zatvoru, kad god se ukaže prilika, a planira da posjete budu još češće sada kada mu je status poboljšan. Ona se složila sa njegovim advokatom Dejvidom Tejlorom da joj je rekao da mu je žao i da je mnogo voli, a kada ju je upitao da li mu oprašta, ona je odgovorila potvrdno.

Dvije sedmice prije pokušaja ubistva, Šanon je saznala da ju je Majkl prevario, a javni tužilac Kristofer Mej upravo ovu prevaru navodi uzrokom čestih svađa, koje su kasnije dovele do povećane tenzije i nasilja.

U noći prije napada, Šanon i Majkl su imali veliku svađu, te je ona spavala na kauču u dnevnoj sobi. Ujutru je Majkl razgovarao telefonom sa ocem, a kada joj je dodao telefon, uslijedio je napad nožem dužine papira A4 formata, opisala je Šanon.

– Vrisnula sam i odjednom sam se našla u predsoblju. Nakon što me je ubo, pala sam na pod. Njegov otac je još bio na vezi, a ja sam vrištala “On ima nož” – rekla je Šanon policiji, ističući da je prvi ubod osjetila u predijelu stomaka.

– Ležala sam na podu i Majkl je bio bukvalno na meni i samo me je ubadao. Bio je na svojim koljenima i naslonjen. Sjećam se da je pokušavao da mi skloni ruke i ja sam samo vrištala. Nije rekao ništa osim “Moraš da umreš”. To je jedina stvar koju je rekao tokom čitavog napada, a ja sam mislila da ću umrijeti, da sam mrtva – opisala je Šanon napad, rekavši da ga je zaustavio dolazak njegovih roditelja i ujaka.

Tokom suđenja, Šanon je izjavila da ni tokom napada, a ni kasnije nije vidjela nikakvu reakciju kod Majkla.

– Majk nije ličio na sebe. Izgledalo je kao da nema osjećanja. Izgledalo je kao da to nije on, kao da ga jednostavno nije briga. Vrištala sam na njega, ali bilo je kao da nema osjećanja – objasnila je ona.

Majkl je trenutno na terapiji i psihijatar je izjavio da su male šanse da se ponovi takav mentalni slom.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh