Svijet

Uhapšeni jer su držali roba četiri godine

Jedan britanski bračni par uhapšen je nakon što je utvrđeno da su držali Poljaka kao roba u šupi u dvorištu četiri godine, tjerajući ga da radi za hranu kojoj je istekao rok trajanja, rekli su danas zvaničnici.

Prostorija u kojoj je Poljak živio, bez toaleta i grijanja - BBC

Advertisements

Policija i grupa za borbu protiv modernog ropstva saopštili su danas da su uhapšeni 56-godišnja žena i 54-godišnji muškarac iz Čilvorta, na jugu Engleske, pod sumnjom da su držali roba u dvorištu.

Policija je saopštila da su ljekari obavijestili vlasti da je muškarac životne dobi od 40 godina ušao u zdravstveni centar i rekao osoblju da je prisiljavan da radi da bi dobio nešto da jede.

Muškarac, kome je u međuvremenu data pomoć, naveo je da nije imao toalet sa tekućom vodom i da su ga tjerali da spava na betonu.

“U 21. vijeku niko ne smije da bude prisiljavan da živi u tako ponižavajućim uslovima”, rekao je Toni Birn, viši istražilac u grupi za borbu protiv modernog ropstva GLAA.

Hapšenje je uslijedilo nekoliko sedmica nakon što je policija na sjeveru Engleske spasila žrtvu ropstva koji je 40 godina boravio u šupi. Policija je u ovom slučaju uhapsila 79-godišnjeg muškarca.

Mnoge žrtve modernog ropstva privučene su da dođu u Britaniju lažnim obećanjima o boljem životu, a zatim su prisiljavani da rade u autopraonicama, na gradilištima, u hotelima, različitim salonima i farmama, prenosi “Srna”.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh