ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Svijet

Otišla je da kupi sladoled i nikada se nije vratila! Poslije 20 godina stigla je misteriozna novčanica sa šifrom!

Kimber, sestra nestale Mikele, posljednja je koja ju je vidjela živu 1999. godine.

Sladoled - Espreso.rs

Gotovo dvije decenije nakon što je Mikele Bigs nestala ispred svoje kuće u Arizoni, policija je dobila dojavu da je djevojčica živa. Do istražitelja je stigla novčanica od jednog dolara sa porukom na kojoj piše: “Živa sam.

Novčanica od jednog dolara na kojoj se nalazi šifrovana poruka pojavila se u Viskonsinu prije sedam dana, više od 1.000 kilometara daleko od mjesta na kojem je Mikele nestala.

Ja sam Mikele Bogs, oteta iz Mese, i živa sam – piše u šifrovanoj poruci na novčanici. Novačanica je štampana 2009. godine. Rukopis na njoj djeluje kao dječiji, a ime Mikele je pogrešno napisano.

Policija je novčanicu preuzela 14. marta ove godine, ali istražitelji strahuju da je možda riječ o nečijoj okrutnoj šali. Problem predstavlja to što nije moguće utvrditi koliko ljudi je bilo u konataku sa novčanicom i kao je ona uopšte dospjela tamo gdje je pronađena.

Novčanica je bila mali dašak nade, ali mi zapravo ništa ne možemo da uradimo s njom – rekao je jedan od istražitelja.

Mikele Bigs nestala je dok je čekala sladoled ispred kamiona sa sladoledom koji je stajao ispred njene kuće u Mesi u Arizoni.

Kimber, sestra nestale Mikele, posljednja je koja ju je vidjela živu 1999. godine. Razdvojile su se ispred kamiona sa sladoledom na 90 sekundi i u upravo u tom periodu Mikele je nestala. Bicikl nestale djevojčice pronađen je u susjednoj ulici, kao i nekoliko novčića kojima je planirala da plati sladoled, prenosi “Espreso“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh