Svijet

SAD – Mobilni telefon zaustavio metak i spasao život vlasniku! (FOTO)

Razbijeni ekran HTC EVO 3D sa jasnom rupom od metka, jedina je posljedica potencijalno kobne pljačke u kojoj je mobilni telefon spasao život službenika benzijske pumpe u Kaliforniji.

No image - Haber.ba


Mobilni telefon zaustavio metak (Foto: AP)

Smartfoni ne prestaju da iznenađuju mnoštvom opcija. Oni su i radio i televizor, i fotoaparat i kamera, mjere nam puls, rade nam kao sekretarica, arhiviraju nam dokumenta, polako nam osvajaju i čula mirisa i uopšte, svakim danom sve više su nam prvi saputnik u životu.

Ipak jedna usluga koja nije predviđena proizvođačem uključena je spontano u HTC EVO 3D. Događaj više podsjeća na priče iz rata, kada bi tabakera ili Biblija u džepu košulje zadržala metak podalje od srca.

image

Naime, neimenovanog službenika benzijske pumpe u Kaliforniji, pljačkaš je primorao da otvori sef. Ali kad službeniku to nije pošlo za rukom, pljačkaš je sasuo nekoliko metaka u njegovom pravcu i pobjegao.

Čudom ni jedan metak nije pogodio službenika, sve dok se nije mašio svog mobilnog telefona. HTC EVO 3D bio je smrtno ranjen, nakon što je preuzeo metak od svog vlasnika. Tada je bilo jasno da je jedan metak bio u smrtnonosnoj putanji na kojoj se HTC EVO 3D našao.

Pljačkaš je u bjekstvu, a srećni vlasnik HTC EVO 3D je prošao sa manjim povredama.

(telegraf)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh