Svijet

Greška doktora – Bebe zamijenjene u porodilištu konačno vraćene majkama!

Dvije bebe koje su greškom zamijenjene po rođenju u Argentini, vraćene su svojim biološkim majkama. Mame su vratile jedna drugoj bebe nakon što su tri nedjelje provele brinući o djevojčicama, koje su u bolnici zamijenjene.

No image - Haber.ba


Majke s bebama (Foto: Blic)

Marija Lorena Gerbeno (37), advokat iz San Huana, posumnjala je odmah poslije porođaja da nešto nije u redu.

Ona i Veronika Tehada rodile su kćerke 30. septembra na privatnoj klinici u San Huanu.

Marija, koja već ima dvoje djece, porodila se poslije carskog reza i doktori su joj rekli da joj je ćerka teška 3 kilograma. Kada joj je beba kasnije donijeta, osoblje joj je reklo da je djevojčica teška 2 kilograma i 800 grama i od njih je čula da je rođena tako što su prvo izašle noge.

– Kada sam rekla da je to nemoguće jer sam se porodila carskim rezom, osoblje bolnice je tvrdilo da se nismo dobro razumjeli. Nisam uspjela da dobijem odgovore na svoja pitanja – priča Marija.

Pored toga što se priča nije poklapala, njen maternji instinkt joj je govorio da nešto nije u redu.

Konstantna sumnjičavost pokazala se opravdanom kada je, igrom sudbine, srela Veroniku, koja je, kao i ona, dovela bebu na redovnu ljekarsku kontrolu. Počele su da pričaju u čekaonici i uskoro su shvatile da se porođajna težina beba koja im je rečena u bolnici poklapa. Odlučna da otkrije istinu, Marija je podnijela krivičnu prijavu i uradila DNK test, koji joj je potvrdio da beba koja je kod nje zapravo nije njena.

– Tri nedjelje sam pazila bebu koja nije moja, ali sam joj dala svu svoju ljubav i znam da je i moja beba dobila potrebnu ljubav i pažnju – kaže Marija.

U ponedjeljak su se ove dvije žene i njihovi muževi našli na sudu i zamjena je izvršena. Klinika je priznala grešku i sarađivala je u istrazi.

(blic)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh