Svijet

Stari ili mladi, crni, bijeli ili ljubičasti, pristajem na bilo koga" – On samo želi da ga neko posvoji (VIDEO)

Davion Navar Henry Only povlači se po socijalnim službama otkad je rođen, no sad je odlučio stvar uzeti u svoje ruke i pronaći svoju novu obitelj.

No image - Haber.ba


Davion Navar Henry Only (Foto: Index)

Davion je skupio hrabrosti i snage te istupio pred vjernike u crkvi na Floridi i započeo svoju priču: “Moje ime je Davion i socijalni sam slučaj od rođenja…”.

“Pristajem na bilo koga. Stari ili mladi, tata ili mama, crni, bijeli ili ljubičasti. Svejedno mi je. I bio bih stvarno zahvalan i najbolji što mogu biti”, nastavio je Davion i mnogima prizvao suze na oči. Stajao je na oltaru u prevelikom odijelu koje mu je donirala obitelj koja je prethodno skrbila o njemu.

Majka je Daviona rodila dok je bila u zatvoru, a dječak je odmah pao u hladne ruke sustava. Čitavo je djetinjstvo proveo po bezbrojnim domovima tražeći jedno stalno utočište. Sam se dosjetio ideje da istupi pred vjernike crkve u St. Petersburgu i pokuša naći svoju novu obitelj jer će za tri godine postati punoljetan i ponovno prepušten sam sebi, piše Daily Mail.

U lipnju ove godine Davion je po prvi put pokušao pronaći svoju majku, no saznao je kako je završila u zatvoru zbog manje krađe i posjedovanja kokaina te preminula prije no što ju je uspio vidjeti.

Davion je izuzetno skroman dječak koji samo želi nekoga s kim bi mogao igrati košarku, nogomet ili video igrice, želi kupaonicu u koju mu nitko neće ulaziti dok je koristi te želi ponekad zaspati pokraj upaljenog svijetla. Od školskih predmeta najviše ga zanimaju oni znanstveni i prirodoslovni, a kad odraste htio bi biti policajac.

Od svoje sljedeće obitelji također ne traži i ne očekuje puno. “Htio bih da su ugodni, ljubazni i zabavni te da znaju kuhati”, rekao je skromno Davion u nadi da će ga njegov novi skrbnik čuti i uzeti pod svoje okrilje.

Ipak, Davion ima problema s kontroliranjem bijesa koji se u njemu, zbog okolnosti, nakuplja godinama, no čvrsto je ranije ove godine odlučio preuzeti kontrolu nad tim, smiriti se i loše stvari ostaviti u prošlosti.

Lokalne novine pišu kako su se nakon Davionova apela dva para raspitivala o Davionu te uvjetima posvajanja, no zasad je ovaj 15-godišnjak i dalje u sustavu socijalne skrbi. On, naravno, ne odustaje i svojoj je socijalnoj radnici rekao kako zna da ga nova obitelj čeka odmah iza ugla.

(index.hr)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh