Svijet

PLATIO DJECI HODOČAŠĆE U MEĐUGORJU PA IH SILOVAO – Pad monstruoznog don Roberta, majku dječačića uvjeravao: “Nisam znao šta me spopalo”

Platiti dečkićima, 13-godišnjaku i 15-godišnjaku, hodočašće u Međugorje da bi ih ondje silovao – zaista ne pripada u pobožna milosrđa, iako je nesretna mati baš u to povjerovala i puna povjerenja predala sinove adolescente u ruke svog župnika u Palermu (Italija).

Svećenik u Međugorju - Facebook

Advertisements

Posrijedi je bio don Roberto Elice, koga je zbog navedenog zlodjela tadašnji nadbiskup u Palermu kardinal Paolo Romeo opozvao iz župe Presvete Marije Uznesene i poslao u Rim u dom zatvorenog tipa za posrnule svećenike, odakle je u utorak premješten u rimski zatvor, jer će mu biti suđeno za silovanje maloljetnika.

Naime, prema italijanskom zakonu se sa silovanjem izjednačuje i odnos za koji je maloljetnik dao dozvolu, ako nije navršio dob u kojoj se smatra spolno odgovornim, a u svakom slučaju ako je za to dobio novac ili neku drugu pogodnost, piše “Bljesak“…

Elice je pokušao uvjeriti majku dječakâ (ispis toga internet dijaloga poslužio je kao dokaz) da mu se dogodilo jednom, da ne zna šta ga je spopalo, da ga je omamila želja za ljubavlju i nježnošću. Ispostavilo se da je tu braću napastovao više puta, u većim razmacima. Kad su govorkanja počela, javio se još jedan muškarac, sada odrastao, koga je isti svećenik zaveo dok je bio dječak.

Corrado Lorefice, sadašnji nadbiskup u Palermu, zamolio je oproštenje od žrtava, izrazivši im svoju solidarnost i “duboku bol jer to djelo teško vrijeđa samo ljudsko društvo i unakazuje lik cjelokupne crkvene zajednice, a poseobno mnogih svećenika koji danima i tiho djeluju predano i plemenito na području dijeceze za dobro muškaraca i žena koji su im povjereni”.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh