Svijet

“Školski domar silovao me u skrivenoj podrumskoj sobici 40 puta. Niko se nije zapitao gdje sam, zašto me nema na nastavi tako dugo…”

Učenicu jedne srednje škole u Brooklynu (SAD) domar je silovao 40 puta u periodu od nekoliko mjeseci. Sve se događalo prije osam godina u “se*sualnoj tamnici” koju je silovatelj Ambiorix Rodriguez vješto skrivao iza školske kotlovnice.

Ambiorix Rodriguez - News.com.au

Advertisements

U intervjuu za “New York Post”, želeći ostati anonimna, 20-godišnja djevojka se prisjetila kobnog susreta s Rodriguezom na stubištu koje je vodilo do školskog podruma u kojemu je proživljavala horor te se pita zašto niko nije primijetio šta se događa, prenosi “Jutarnji“…

Žrtva Ambiorixa Rodrigueza danas tuži Srednju školu za marketing i pravo u Brooklynu, tvrdeći da su nadležni gradski oci odgovorni za ono što joj se događalo jer Rodriguez zbog prijašnjih hapšenja nije smio raditi blizu djece.

“Da je neko, negdje, obraćao pažnju na mene, možda se sve ovo ne bi dogodilo”, ispričala je.

Kada su se prvi put susreli bila je sama na školskom stubištu, a Rodriguez je samozatajnu i povučenu 12-godišnjakinju rastavljenih roditelja upitao: “Zašto me uvijek tako gledaš?”

Nespretno, ali prijeteće upucavanje pohotnog domara zbunilo je djevojčicu koja nije imala pojma da je ono uvod u nekoliko mjeseci se*sualnog zlostavljanja u skrivenom kutku škole.

Domar, kojemu su tada bile 32 godine, odvodio ju je u podrum za vrijeme ručka, nastave, nakon škole…

Nekako mi je uspio stvoriti pritisak da se moram spustiti s njim niz stepenice. Govorila bih mu da neću, ali ipak me natjerao da odem s njim. To je trajalo mjesecima”, prisjetila se.

“Neko negdje nije radio svoj posao kako treba. Satima bih bila odsutna s nastave, a niko se nije zapitao gdje sam.”

Rodriguez je konačno uhapšen zbog silovanja 2011. godine, a osuđen 2013. na 20 godina zatvora.

Silovana djevojka tužila je Rodrigueza i Gradski ured za obrazovanje na Vrhovnom sudu na Manhattanu, tvrdeći da je domar, otprije poznat po konzumiranju marihuane i pijančevanju unutar školskog posjeda, te hapšenjima 2004. i 2007. zbog posjedovanja droge. Tvrdi da su ga trebali otpustiti davno prije nego što joj je priredio pakao u skrivenoj, vlažnoj prostoriji sa željeznim vratima i pljesnivom rupom na plafonu.

Ispričala je da se prilikom njihovih susreta u podrumu događalo nekoliko minuta nasilnog i bolnog se*sa, a ponekad je tamo ostajala duže vrijeme jer joj on nije dopuštao da ode kući, iz straha da bi je neko mogao vidjeti.

“Ti trenuci bili su kao vječnost”, rekla je ističući pritom da nikakva znanja o se*sualnom odgoju nije imala te da nije znala što su kondomi niti je li ih Rodriguez koristio.

Bila je zbunjena i razarao je osjećaj krivnje.

“Mislila sam da ću upasti u probleme ako nešto nekome kažem.”

Nakon što je pet mjeseci trpjela se*sualno zlostavljanje, odlučila je markirati u školi, kasniti na nastavu, držati se s većim grupama učenika kako bi Rodriguezu bila teže dostupna. U to vrijeme živjela je s ocem. Kaže da u to vrijeme niko nije primjećivao promjene u njenom ponašanju, pa tako niti njen otac.

Konačno, uslijed prevelikog stresa zbog se*sualnog pakla koji je prolazila, povjerila se jednome nastavniku na školskom izletu u aprilu 2011. godine. Istoga dana domar je uhapšen. U početku je žalila što je nekome ispričala priču.

“Morala sam je ponavljati nebrojeno puta i svaki puta bih plakala i mislila o tome danima.”

Imala je 14 godina kada je svjedočila protiv domara na suđenju. Na klupi za svjedoke je ronila suze dok je njen zlostavljač sjedio samo nekoliko koraka od nje.

“Bilo je strašno, preveliki stres.”

U pismenom priznanju Rodriguez je napisao kako je ona s njim koketirala cijelo vrijeme.

Utjehu pronalazi u činjenici da je njenim priznanjem spriječeno zlostvljanje drugih djevojčica.

Nekoliko godina psihoterapije joj je trebalo da shvati kako nije kriva za to šta se događalo. Njen advokat James Monroe za skrivenu prostoriju u podrumu rekao je kao da je izašla iz horor filma.

“Posve je jasno da je Gradski ured za obrazovanje bio upoznat s činjenicom da je Rodriguez problematična osoba i da predstavlja prijetnju djeci”, dodao je.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh