Svijet

Ako izbije Treći svjetski rat, ovo su najsigurnije zemlje u koje možete pobjeći

S obzirom na političku situaciju, Treći svjetski rat nije toliko nerealna prijetnja. Ako bi do njega došlo, evo koje su najsigurnije zemlje za pobjeći u njih, savjetuje “Express UK”.

Svjetski rat - Fokus.ba

Advertisements

Grenland

Greenland je ovisan o Danskoj, a politički stavovi su im vrlo slični. Danska je na drugom mjestu na Global Peace Indexu, ali je dio evropskog kopna pa se smatra manje sigurnom zonom.

Geografska izolovanost Grenlanda i njegova odsječenost od kontinenta čine ga mnogo atraktivnijom lokacijom za bijeg, ako možete podnijeti vrlo niske temperature, piše “Index“…

Čile

Na najjužnijem dijelu Južne Amerike nalazi se čileanski grad Punta Arenas koji je maksimalno udaljen od bilo koje države koja ima nuklearno naoružanje.

Iz Čilea također relativno jednostavno možete stići do Antarktike, što mu svakako daje na vrijednosti u slučaju izbijanja rata.

Island

Osim što se nalazi na prvom mjestu Global Peace Indexa pa je vjerovatnoća da će biti napadnut gotovo nikakva, njegova udaljenost od ostatka Evrope mu u ovom slučaju ide u prilog.

Zbog visokog životnog standarda u toj državi, Island nije loša opcija ni u mirnodopskim uslovima.

SAD

Iako vjerovatno postoji mnogo toga što ne znamo o stvarnoj oružanoj snazi Sjedinjenih Američkih Država, isto tako postoji velika vjerovatnoća da se u zemlji nalazi mnogo bunkera i skloništa u koje se možete sakriti ako dođe do najgoreg.

Novi Zeland

Ova država se uglavnom drži izvan konflikta kad god je to moguće. Također je poželjna destinacija jer 50 posto svoje električne energije crpe iz hidroelektrana, tako da čak i ako ih se odsiječe od glavnih izvora energije, još uvijek mogu normalno funkcionisati.

Zbog prirodnih bogatstava uglavnom su samoodrživi i zbog toga potpuno nezavisni od ostatka svijeta.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh