Svijet

Kupi kuću, uzmi tursko državljanstvo

Po odluci Vijeća ministara Turske, stranci koji ulože najmanje dva miliona američkih dolara fiksnog kapitala ili kupe nepokretnu imovinu u vrijednosti od milion dolara, koja će imati uslovom neprodaje tri godine, moći će postati turski državljani.

Turska zastava - Halotours.rs

Promjene o primjeni zakona o turskom državljanstvu objavljene su u današnjem broju Službenog lista Turske, piše “TRT“…

Stranci za koje Ministarstvo ekonomije Turske ustanovi da su investirali stalni kapital u vrijednosti dva miliona američkih dolara, odnosno oni za koje Ministarstvo okoliša i urbanizma utvrdi da su kupili nepokretnu imovinu u vrijednosti milion dolara, pod uslovom neprodavanja tri godine, moći će postati državljani te zemlje.

Državljanstvo će moći steći i oni koji zaposle najmanje 100 ljudi, oni koji u banke koje posluju u Turskoj ulože najmanje tri miliona američkih dolara uz uslov da bude ostavljen tri godine i koji kupe, te oni koji otkupe mehanizme državnog zaduženja u vrijednosti od tri miliona dolara, pod uslovom zadržavanja tri godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh