Svijet

Baba Vanga predvidjela raspad Evrope u 2016. godini?!

Baba Vanga, čuvena bugarska proročica koja je umrla prije 20 godina, predvidjela je da “Evropa kakvu mi poznajemo neće postojati nakon 2016. godine”.

baba Vanga - Fokus

Mnogi upravo u Brexitu vide ostvarenje njenog, ali i mnogih drugih proročanstava o bliskom početku kraja svijeta!

“U Evropi 2016. godine skoro da neće biti nikakvog života, kontinent će izgledati opustošeno i razoreno. Evropa će biti gotovo nenaseljena, a prije toga desiće se niz katastrofa”, predvidjela je slijepa proročica Vanga, čije su se vizije ostvarivale u 85 posto slučajeva, prenosi “Kurir”…

Sada, nakon referenduma na kojem su Britanci izglasali izlazak iz Evropske unije, svjetski mediji bruje o “balkanskom Nostradamusu”, kako je nazivaju, i njenim predviđanjima.

Ta žena je predvidjela teroristički napad na kule bliznakinje u Americi 11. septembra, ali i stvaranje Islamske države. Kriza je svugdje u Evropi, a sada još odlazi Britanija. Njene riječi moramo uzeti ozbiljno, upozorava britanski Ekspres.

Prvi znaci apokalipse

Međutim, Vanga nije jedina koja je imala “crna” proročanstva za Evropu – armagedon koji čeka Stari kontinent pominje se čak i u Bibliji!

Tamo piše da dolaze kraljevi Sjevera i Juga čiji sukob može biti koban za Evropu. Izlazak Britanije iz EU upravo može biti taj sukob, navode engleski sajtovi koji se bave religijom.

Koliko je sve otišlo daleko pokazuju i spekulacije koje su se pojavile juče, a po kojim je čak i britanska kraljica zabrinuta da se kraj svijeta bliži! Ako je vjerovati izvorima koji su se poverili ekipi engleskog Javnog servisa BBC, a koji su se našli u blizini britanske kraljice – Elizabeta II namjerava da abdicira ukoliko Britanija napusti EU!

Kraljica šokirala BBC

“Bili smo pored kraljice dok je čekala da održi svoj govor u parlamentu. Bila je vrlo ljuta, govorila je da ako se Brexit dogodi – da je smak svijeta gotovo siguran i da će čak početi treći svjetski rat! Rekla je da je Drugi svjetski rat bio šala u odnosu na ono što nas čeka ako Britanija ne ostane u EU. Željela je da upozori svoje podanike na opasnosti, ali joj nisu dali. Čak je rekla da će predati krunu i otići zauvijek iz Britanije ako se sve ovo dogodi”, navodno je rekla Elizabeta zaprepaštenoj ekipi “BBC”-a.

Kraj sve bliži

Da je mogući raspad Evrope zabrinuo i SAD, pokazuje primjer američkog sveštenika i samoprozvanog proroka Pola Biglija, za koga Brexit takođe znači povratak Isusa na zemlju.

“Sve se događa po Božjoj volji. Brexit je znak raspada, kraj se bliži! Ako Britanija izglasa da izađe iz EU, velike promjene slijede. Biće globalne finansijske krize i haosa”, rekao je Bigli u svom video-obraćanju samo dan prije referenduma u Britaniji.

Podsjetimo, Velika Britanija je izglasala izlazak iz EU nakon 43 godine članstva. U historijskom referendumu, Brexit je sa više od milion glasova nadmašio opciju ostanka u EU, čime je ispisana nova stranica istorije Velike Britanije, ali i Evropske unije. A ako je vjerovati ovim proročanstvima – i nova stranica historije čovječanstva.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh