Svijet

Ovi su zločini šokirali svijet zbog činjenice da su počinitelji bili mala djeca

Ovi su zločini šokirali svijet zbog činjenice da su počinitelji bili djeca. Neki od njih ubili su drugu djecu, a neki su nasrnuli na odrasle.

dijete - Novi

Dok se u SAD-u nekima sudilo kao odraslima, u Evropi ih se nije gonilo ili im se sudilo kao maloljetnicima, piše Novi.

Zadnji slučaj iz marta ove godine šokirao je Njemačku.

Pročitajte u nastavku.

Dječak (13) prijatelja zatukao kamenom

Njemačka policija sumnja kako je Fabiana S. (13) kamenom zatukao njegov prijatelj Felix K. (13). Fabian je otišao od svog djeda i svoje bake kući koja se nalazi u dva i po kilometra udaljenom Bad Schmiedeberu. Tamo nije stigao pa su roditelji nazvali policiju.

Rekli su da je Fabian pouzdan dječak i da nikada ne kasni. Počela je velika potraga. Komšije su policiji rekli da su vidjeli Fabiana u društvu Felixa. Dječaci su bili prijatelji i živjeli su 200 metara jedan od drugog. Policija je Felixa ispitala već u nedjelju. U ponedjeljak su našli mrtvog Fabiana u lišću pored šumskog puta.

Obdukcija je pokazala da je umro od jakih udaraca po glavi. Felixa su opet ispitali. Rekao im je da su se posvađali i da je Fabiana više puta udario kamenom po glavi. Felix se trenutno nalazi u zatvorenoj psihijatrijskoj klinici. Tužilaštvo ga neće goniti jer je premlad.

Ubio dječaka (4) jer su ga zlostavljali u školi?

Eric M. Smith danas ima 36 godina, a služi kaznu zatvora jer je 1993. godine, kada je imao 13, ubio Derricka Robiea (4) u Steuben Countyju u New Yorku. Eric se vozio na biciklu, a Derrick je hodao. Eric je dječaka namamio u obližnju šumu. Davio ga je i udario kamenom po glavi.

Tijelo je razodjenuo i sodomizirao ga drvenim štapom. Oko 11 sati majka je počela tražiti Derricka. Tijelo su pronašli nakon četiri sata. Slučaj je privukao veliki interes javnosti zbog dobi ubice i žrtve.

Godine 2014. Eric je rekao na saslušanju da su ga zlostavljala starija djeca u školu kako i otac i starija sestra. Rekao je da se iskalio na dječaku, ali se bojao da će ga odati pa ga je ubio.

Godine 1994. Eric je osuđen na najmanje devet godina zatvora do doživotne kazne. Dosad su mu pomilovanje odbijali, a odbijeno mu je i ono 2014. godine.

Curica bebu tukla do smrti

Zuri Whitehead je bila stara dva mjeseca kada ju je majka Trina Whitehead u februaru prošle godine dala na čuvanje prijateljici. Prijateljica i njena kćerka (11) su sjedile na kauču s bebom Zuri. Žena je zaspala. Curica je odnijela Zuri na sprat i počela je divlje tući. Nakon toga je krvavu bebu donijela nazad i probudila majku.

Žena je nazvala 911 i helikopter je bebu odvezao u bolnicu u Clevelandu. Curica (11) je osuđena za ubistvo , ali je sudija zaključio da zbog psihičke bolesti nije sposobna za suđenje. Oduzeta je majci i sad je pod zaštitom centra za socijalnu skrb. Čekaju je nova saslušanja i odluka o njenoj budućnosti.

Iživljavali se nad dječakom i razbili mu glavu

Robert Thompson i Jon Venables iz Velike Britanije su 1993. godine kada su imali 11 ubili Jamesa Patricka Bulgera (3) . Najprije su ukrali nekoliko predmeta iz trgovine, a onda su u šoping centru u Bootleu oteli Jamesa. On je u centru bio s majkom i samo je u jednom trenutku nestao. Otmičare je snimila nadzorna kamera i vidjelo se da vrebaju žrtvu. Prvo su dječaka bacili u kanal u Liverpoolu. To su vidjeli prolaznici, ali nisu reagovali.

Onima koji su reagovali, dječaci su rekli da je to njihov mlađi brat. Stigli su do sela Walton i dječaka su počeli mučiti pored željezničke pruge. Oko su mu pošpricali bojom, udarali su ga i gazili, bacali na njega cigle i kamenje. Gurali su mu baterije u usta, a navodno neke i u anus. Na kraju su na njega bacili 10 kilograma teški komad željeza. Razbili su mu glavu .

Tijelo su bacili na prugu. Dječaka je kasnije pregazio voz, a ubice su se nadale da će tako zataškati ubistvo. Policija je sumnjala da su postojali i seksualni elementi ubistva jer su Jamesu skinuli čarape, pantalone i gaće. Robert i Jon su osuđeni na kaznu zatvora do punoljetnosti odnosno do 18 godine, a pušteni su 2001. godine s novim identitetima.

Thompson se zaposlio u pubu u malom gradiću, ali su ga stanovnici prepoznali pa je morao biti preseljen. Venables je odslužio vojsku i postao alkoholičar i agresivac. Ponovo je uhapšen 2010. godine jer je preko Facebooka i Twittera vrebao dječake, a na kompjuteru su mu našli pedofilski sadržaj. Pušten je 2013. godine.

Dječak (11) upucao trudnu vjerenicu svog oca

Jordan Brown je dok je bio star 11 godina upucao vjerenicu svog oca Kenzie Marie Houk (26) u Pennsylvaniji. Djevojka je bila u osmom mjesecu trudnoće. Dječak ju je upucao u potiljak dok je spavala. I majka i beba su umrle. Mariena kći koja je tada imala četiri godine pozvala je pomoć nakon što su Jordan i njena starija sestra koja je tada imala sedam godina, otišli u školu autobusom.

Jordan je maćehu ubio puškom koju je dobio na poklon za Uskrs od oca. Policija je čahuru metka našla u blizini puta kojim je Jordan otišao u školu. Kasnije je utvrđeno da je Jordan ubio maćehu jer je bio ljubomoran što će njegovu sobu dati bebi. Optužen je kao odrasla osoba i prijetila mu je doživotna kazna zatvora.

No nakon niza protesta i zaključka da mu se krše prava, Jordan je osuđen na maloljetnički zatvor u kojem ga mogu držati najduže do avgusta 2018. godine, odnosno kada će navršiti 21 godinu.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh