Svijet

Iranske vlasti tvrde: Saudijska Arabija i Izrael iskoristili hadž kako bi pobili visokorangirane iranske, iračke i libanske zvaničnike, a sve prikrili stampedom na Mini!

Desetine diplomata, naučnika i političkih lidera iz Irana, Iraka, Sirije i Libana vode se kao nestali, smatraju se mrtvim ili su oteti i pritvoreni u Saudijskoj Arabiji, nakon ovogodišnjeg hadža, kada je u sklopu zajedničke terorističke zavjere od strane Izraela i Saudijske Arabije poginulo više od 7.000 ljudi na Mini.

Hadž - veteranstoday.com

Zvaničnici iz Iraka i Irana optužuju Saudijsku Arabiju, da u dogovoru sa sigurnosnim službama Izraela, stoji iza tragičnog stampeda na Mini, koji se dogodio na ovogodišnjem hadžu. Uprkos Saudijskim tvrdnjama prema kojima brojka mrtvih i “nestalih” ne prelazi 3.500, trenutni sveobuhvatan popis nestalih sadrži skoro 9000 imena, prenosi Globacir.

Visokorangirani sigurnosni izvor nam je kazao kako je Saudijska Arabija ustupila Izraelu zahtjeve za vize iranskih, iračkih i libanskih hadžija mjesecima unaprijed, kako bi MOSSAD mogao izdvojiti svoje mete.

Isti izvor je rekao: “Neki su pokupljeni prije incidenta na Mini, dok su drugi oteti u hotelima ili na aerodromu. Kada je počeo haos, timovi saudijskih i izraelskih obavještajaca prerušenih u hodočasnike opremljeni malim kanisterima otrovnog gasa ili tečnosti krenuli su u svoj krvavi pohod ubivši preko 7,5 hiljada ljudi, ako je vjerovati zvaničnim izvještajima saudijskog ministarstva zdravlja. ”
Tijela prethodno ubijenih su pokupili iz različitih područja i bacili poput prljavog veša po žrtvama stampeda, piše Veteranstoday.

Kaiser_4571

U svom bestseleru ‘Tajna historija Mossada’, Gordon Thomas, (Gideon Spies: The Secret History of Mossad), daje hladan i detaljan opis kako Mosad koristi biohemičare i genetičare da bi razvili smrtonosne koktele, flaširane smrtonosne otrove.

To uključuje razvoj bojnih otrova, otrova koji izazivaju gušenje, krvarenja ili pojavu smtronosnih čireva na koži – uključujući Tuban (gotovo bez mirisa i nevidljiv koji se može ispuštati u obliku aerosola ili pare), Soman (posljednji otkriveni nacistički nervni plin koji također ima blago voćni miris i ispušta se u vidu pare), supstance za izazivanje plikova (koji uključuju hlor, fozgen i Difozgen, koji ima miris svježe pokošene trave) i supstance koje izazivaju trovanje krvi (uključujući i one s cijanidom kao bazom).

U izvještaju objavljenom prije nekoliko dana od strane Evropskog Odjela za sigurnost i informacije, uz direktne konsultacije sa sigurnosnim službama Iraka i Irana, naglašava se opasnost koju u regiji predstavljaju saudijski i izraelski režim, zbog svoje nespremnosti da preuzmu odgovarnost za sudbinu onih koji su , sada se sa sigurnošću zna, bili žrtve čina terorizma.

Kaiser_455

Tragedija koja se desila na Mini tokom ovogodišnjeg Hadža još uvijek traje, sve dok se ne rasvijetli sudbina nestalih iranskih i iračkih sigurnosnih službenika i diplomata koji se „vode kao nestali“.

Kaiser_459

Desetine visokih zvaničnika nestali su tokom obavljanja vjerskih obreda u Meki.

Među najvažnijim nestalim Irancima su: Iranski ambasador u Libanu Ghadanfar Rukin Abadi, Abdullah Zeighami, zamjenik šefa obavještajne alužbe povezane sa revolucionarnom gardom, dr Ali Asghar Foldghar, šef Strateškog istraživačkog centra Revolucionarne garda, Ahmad Fheem, visoki zvaničnik ministarstva vanjskih poslova, i mnogi drugi.

Dva tijela, koja su pronađena pripadaju iranskom veleposlaniku u Sloveniji, Mohammadu Rahim Aqayyi Booru, a drugo iračkom generalu, Isamilu Hamidu Zaeru, šefu Odsjeka za zločine u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Kaiser_456
Hassam Amir Abdullahyan, zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova, zatražio je od Saudijskih vlasti da se očituju o sudbini 344 nestala Iranaca koji su krenuli na hadž.

“Organizacija je počela da prikuplja dokaze i svjedočenja, u koordinaciji s drugim međunarodnim organizacijama, kako bi se došlo do istine. Postoje dokazi da su izraelske sigurnosne službe tokom hadža ciljale iranske, Hezbollahove i iračke visoke dužnosnike, te izvršili tajne otmice i operacije hapšenja u suradnji sa saudijskim vlastima. ”

Kaiser_458

Postoje mnogi snimci koji dokumentuju da je svrhoviti stampedo izazvan i proveden u režiji Saudijske obavještajne službe. Značajan broj mrtvih nikada nije ni preuzet i vjerovatno je zajedno sa smećem završio na javnom deponijama, umjesto da su uz odgovarajuće vjerske obaveze, na dostojanstven način pokopani.

Kaiser_460


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh