Svijet

Amerikanci se najviše plaše korupcije i cyber terorizma

Posljednje istraživanje je pokazalo da se stanovnici Sjedinjenih Američkih Država (SAD) najviše plaše korupcije, cyber terorizma, praćenje ličnih podataka i terorističkih napada.

Haker - Bih-x.info

Univerzitet Chapman u Kaliforniji proveo je anketu u vezi sa najvećim strahovima građana SAD-a.

U istraživanju, u kojem je učestvovala 1.541 osoba, postavljena su pitanja u vezi sa 89 različitih vrsta straha svrstanih prema kategorijama: lični strahovi, strah od prirodnih nepogoda i strah od paranormalnih pojava, javlja Anadolija.

Učesnici su dobili zadatak da ocijene intenzitet straha brojevima na skali od 1 (“ne plašim se”) do 4 (“vrlo se plašim”).

Rezultati su pokazali da se Amerikanci najviše plaše prisustva korupcije u politici, tačnije njih 58 posto ima ovaj strah.

Nakon toga, Amerikanaci se najviše plaše sajber terorizma, strahuje od praćenja ličnih informacija od kompanija u kojima su zaposleni, te terorističkih napada. Dio Amerikanaca osjeća strah i od praćenje ličnih informacija od strane države.

Plaše se i napada biohemijskim oružjem, krađom identiteta, ekonomskog bankrota. Strahuje i da ne ostanu bez životnih prihoda u budućnosti. Imaju strah i od prevara u vezi sa kreditnim karticama.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh