BIZnews

Cijene nafte u porastu

Naftno polje - Vibilia.rs

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porast i očekuje se da će tako biti i tokom naredne sedmice usljed zabrinutosti zbog mogućih prekida u isporuci pošto su pojedine energetske kompanije prekine proizvodnju u Meksičkom zalivu zbog mogućeg udara uragana.

U Londonu je cijena sirove nafte “brent” iz Sjevernog mora porasla za 1,22 dolara ili 1,7 odsto i sada je 72,29 dolara po barelu.

U Njujorku je cijena svijetle sirove nafte veća za 1,36 dolara ili dva odsto i iznosi 68,78 dolara po barelu.

“Cijena nafte je u porastu u očekivanju prekida proizvodnje u Meksičkom zalivu i mogućnosti da će članice OPEK i njihovi saveznici biti protiv povećanja dnevne proizvodnje zbog nedavnog uticaja širenja delta soja virusa korona na potražnju za ovim energentom”, rekao je analitičar tržišta iz kompanije “Oanda” Edvard Moja, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh