Svijet

Erdogan: Zar manje razvijene zemlje nemaju pravo na bolji život?

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obratio se danas u Ankari učesnicima Konferencije o borbi protiv dezertifikacije, erozija i klimatskih promjena (UNCCD).

Recep Tayyip Erdogan - Trt.net.tr

Kritičkim tonom je iznio činjenicu da je Zapad nijem pred činjenicom da je u Siriji od početka građanskog rata ubijeno 336 hiljada ljudi. Sirija je bila tema većeg dijela njegovog obraćanja, piše “Trt“.

Međunarodnoj zajednici je uputio oštre kritike jer ne čini ništa protiv uništavanja tolike historijske, materijalne i duhovne baštine čovječanstva, na stranu zastrašujući podatak da je masakrirano više od tristo hiljada civila.

“Ne vrijedi li najosnovnije pravo ‘na život’ koje uživaju na Zapadu takođe i za zemlje koje su manje razvijene?” upitao je Erdogan prisutne.

Istakao je da je glavni razloga globalnih problema kojim su pogođeni svi ljudi na planeti to što je čovjek kao biće izoliran od svog ekološkog okruženja. Turska je usvojila, kako je kazao predsjednik, svjetske standarde i u svoju je politiku inkorporirala i ekološku strategiju.

“U svijetu u kome se svijest pretvara u pustinju, nemoguće je izbjeći da se na isti način degradira i zemljište,” zaključio je turski predsjednik, Recep Tayyip Erdogan.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh