Svijet

U Iraku zarobljen izraelski oficir koji je komandovao teroristima DAIŠ-a?

Generalni sekretar “DESI” (Evropski Odjel za sigurnost i informacije), dr. Haissam Bou-Said, potvrdio da su dobrovoljačke snage iračke vojske zarobile izraelskog oficira čije je ime Yussi Elon Shahak.

Čin oficira je brigadir i njegov vojni broj je Re 34356578765Az231434.

Ovaj slučaj nas podsjeća na pogibiju izraelskog brigadira u sirijskom gradu Quneitra, gdje je prisustvovao sastanku sa liderima terorističkih grupa.

Bu Said je također otkrio da su se desile masovne egzekucije više od devedeset i pet DAIŠ-evih lidera iz “elitne jedinice”, uglavnom Čečena, uz mali broj Iračana, u Al ‘SAYNIEH regiji” uz Mosel. Oni su optuženi za saradnju sa neprijateljem.

“Grupa čečenskih i drugih stranih boraca koji su ranije operisali u Rusiji i Ukrajini, zarobljeni su u Moselu od strane lokalnih vlasti”, izjavio je Bu Said. Ovo je potvrdio Odbor za sigurnosti kojeg čine Rusija, Sirija, Irak i Iran. Smatra se da su druge grupe i dalje pozicionirane u Ukrajini i da provode terorističke aktivnosti protiv Moskve. To su većinom stručnjaci za elektroniku i eksplozivne naprave, piše “Veteranstoday“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh