Svijet

Kćerka sluškinje naslijedila milione eura

Marija del Karmen Gordo (69) naslijediće tri miliona evra nakon što je DNK analiza dokazala da je ona vanbračna kćerka bogatog andaluzijskog zemljoposjednika.

Marija del Karmen Gordo - Nezavisne.com

I zvanično je potvrđeno da je Gordo kćerka Antonija Alvareza Viljalona, a trebalo je čak 30 godina da se dođe do istine, iako je Gordo oduvijek znala da je njegova kćerka.

Njena majka je radila kao sluškinja za Alvareza još tokom četrdesetih godina prošlog vijeka, i tada je održavala vezu sa bogatim biznismenom koji je bio 25 godina stariji od nje, piše ABC.

“Kada je otkriveno da je ostala u drugom stanju, momentalno je dobila otkaz”, objašnjava Fernando Osuna, advokat Marije del Karmen Gordo, koji je potvrdio da ona sada polaže pravo na dio njegovog bogatstva, prenose Nezavisne.

“U to vrijeme to je bio prvorazredni skandal”, kaže Osuna, koji dodaje da su njih dvije dobile finansijsku podršku u vidu kuće u kojoj su živjele.

Gordo je djetinjstvo provela kod bake i djeda, dok je majka uporno tražila posao kojim će ih izdržavati.

“Bilo je to zaista teško vrijeme. Zamislite kako je biti samohrana majka u konzervativnoj sredini”, kaže Gordo, penzionisana krojačica. “To se odrazilo i na moje odrastanje. Sjećam se da su momci koji su bili zainteresovani za mene pobjegli glavom bez obzira kada bi čuli da nemam oca.”

Ona priznaje da joj majka nikada nije rekla identitet njenog oca, a ona nikada nije željela da pita, iz poštovanja prema njoj.

“Međutim, svi u selu su znali ko je moj otac i rekli su mi”, kaže Gordo.

Ona je tek 2004. godine krenula u borbu za nasljedstvo, jer nije željela dok joj je majka bila živa. Inače, Alvarez je umro još prije 30 godina. Nije imao zakonskih nasljednika, pa je njegovo imanje naslijedila njegova nećaka. Prema španskom zakonu, kao jedino dijete preminulog Alvareza Gordo ima pravo na 66 odsto cijelog imanja, ali će ona tražiti da je isplate, pa će tako dobiti oko tri miliona evra.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh