Svijet

Šareno oružje u Turskoj: Žene vole roze, crvene, plave i žute pištolje

Firma za proizvodnju oružja u Giresunu, u turskoj regiji Marmara, na obali Crnog mora, počela se baviti i proizvodnjom pištolja za žene u različitih bojama. Pištolje proizvode u rozoj, crvenoj, plavoj i žutoj boji.

No image - Haber.ba

Ova firma iz Turske pištolje i puške izvozi u 40 zemalja, među kojima se nalaze i Sjedinjene Američke Države (SAD) i Južna Amerika. Oružje je rađeno u različitim bojama kako bi privuklo pažnju žena, ali i kako bi se moglo uklopiti u različitim situacijama i sredinama.

Direktor firme  Yusuf Nesil kazao je za AA da se oružje prodaje u istim oblicima i bojama te je odlučio napraviti nešto unikatno i neubičajno.

Na tržištu je oružje inače u crnoj boji, ali da u posljednje vrijeme postoji potreba i zahtjevi za oružjem u različitim bojama.

“Mi proizvodimo pištolje u rozoj, crvenoj, plavoj i žutoj boji. U okruženju kao što je pustinja ili šuma oružje treba kamuflirati”, kazao je Nesil i dodao da rade oružje u različitim bojama kako bi vojnicima i policiji bilo olakšano korištenje oružja u šumi i pustinji.

Pojašnjava da je učestvovao na različitim sajmovima u mnogim zemljama te da oružje u bojama privlači veliku pažnju.

“Posebno smo imali ozbiljne zahtjeve od žena na američkom tržištu”, poručuje Nesil.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh