Svijet

Majci rekli da beba neće preživjeti, no kad su isključili aparate dogodilo se čudo

Djevojčica Ellis je sa samo dvije sedmice starosti dobila bakterijski meningitis zbog čega je bila priključena na aparate jer nije mogla samostalno disati

Beba Ellis - Vecernji.hr

Kada su u decembru prošle godine Sarah Rodrigez iz SAD-a, majci djevojčice tada stare mjesec dana, liječnici rekli da njezino dijete neće preživjeti povukla se u bolnički toalet gdje se pomolila za čudo, piše “Večernji“.

Djevojčica Ellis je sa samo dva tjedna starosti dobila bakterijski meningitis zbog čega je bila priključena na aparate jer nije mogla samostalno disati. – Rekli su mi da je situacija gora nego što su mislili, da joj je mozak teško oštećen i da će Ellis, i u slučaju da nastavi disati, biti poput biljke – rekla je Sarah, piše The Blaze.

Uzela sam slobodan dan i odlučila ga provesti s njom kako bih se oprostila – rekla je majka koja je svojoj bebi uzela otiske dlanova i stopala za uspomenu. Kada je došao trenutak isključivanja aparata majka je bila uz bebu i tada se, kako je ispričala, dogodilo čudo. Iako su liječnici bili uvjereni da to nije moguće, beba Ellis je počela samostalno disati. – Prvih sat vremena sam je ljuljala i čitala joj priču, jer joj to do sada nikada nisam imala priliku učiniti. Opraštala sam se od nje, rekla sam joj kako će danas upoznati svog tatu – rekla je Sarah uvjerena da će se život malene Ellis svakog časa ugasiti.

No Ellis je, na čudo svih, nastavila disati i mjesecima kasnije, a u nekoliko posjeta liječnicima utvrđeno je kako kod nje nema nikakvih oštećenja. Djevojčici se normalno razvijao govor te se razvijala jednako kao i druge bebe njezine dobi. Jedan je liječnik rekao kako se Ellis nasmijala u lice medicini.

Inače, 33-godišnja Sarah je 2013. ostala bez supruga koji je umro od raka bubrega. Kako nisu mogli imati djece Sarah je otišla na umjetnu oplodnju i tako su dobili sina Mila. Nakon suprugove smrti Sarah je odlučila iskoristiti preostale jajne stanice koje su ostale još od prve oplodnje i tako je dobila Ellis. Sarah kaže kako se svakog dana nosi s gubitkom supruga, a Ellisina borba za život u tome joj uvelike pomaže.
a5f72f67d78538c982e98eec973c3a73


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh