Svijet

Humanost – Bračni par usvojio osmoro braće!

Bračni par Melissa i Scott Groves iz Omahe (Nebraska), koji je usvojio dva brata, tokom vremena je usvojio i njihovo šestoro braće da ne bi bili razdvojeni.

No image - Haber.ba


Melissina biloška kćerka Autumn sa šestoricom braće (Foto: Facebook)

Kada je upoznala Scotta, Melissa je već imala četvorogodišnju kćerku. Poslije godinu dana su se vjenčali.

Pošto nikako nisu mogli da dobiju dijete, prijavili su se na obuku za hraniteljske porodice i dvije sedmice pošto su dobili dozvolu ponuđeno im je da usvoje dva dječaka. Melissa kaže da ju je pomisao na usvajanje dvoje djece u prvi mah uplašila, ali da su ipak odlučili da preuzmu brigu o Noahu (3) i njegovom 22-mjesečnom bratu Chaseu.

“Odmah su nas osvojili i ubrzo smo odlučili da ih usvojimo“, kaže Melissa. Samo nekoliko sedmica poslije usvajanja, primili su telefonski poziv u kome su obaviješteni da su Noah i Chase dobili još jednog brata kome je hitno potrebno obezbijediti hranitelje. Poslije manje od godinu dana, Melissa i Scott su usvojili bebu Garetha.

Samo 11 meseci kasnije, uslijedio je još jedan poziv: prijevremeno se rodio brat Hyden, koji je imao zečju usnu i bio izložen dejstvu droga.

“Ovog mališana je čekao težak životni put, ali je bio naš koliko i ostali naši dječaci. Naravno da smo pristali i postao je član naše porodice“, kaže Melissa.

Onda su usvojili još dva brata: Ashtona, koji je imao četiri i po mjeseca, a u maju 2009. i novorođenče Currana.

Ali, ni tu nije bio kraj. Majka dječaka obratila im se na Facebooku: Da li bi usvojili njenu nerođenu bebu? “Imali smo dobre razloge da kažemo ne – nedostatak vremena, novca itd, ali sve je nekako došlo na svoje mjesto i u junu sljedeće godine sjedili smo u porodilištu i čekali dolazak našeg sina Brayera“, kaže Melissa.

“U oktobru 2013. prijevremeno je rođen naš budući osmi Sin Zayn, koji je bio izložen dejstvu droga i imao Downov sindrom”.

“Za nas je usvajanje u prvi mah bio način da stvorimo kompletnu porodicu jer se činilo da nećemo dobiti dijete“, kaže Melissa: “Ali za nas je to sada mnogo više. Otvorilo nam je oči, proširilo horizonte naše porodice, obogatilo nam živote i donijelo nam toliko ljubavi i sreće”.

(rtrs)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh