Svijet

Američka javnost se pita – HAARP odgovoran za oluju u SAD-u?

Poznato je da je na Haitiju i u Japanu HAARP izazvao tornado i tropske oluje, pa se dio američke javnosti pita je li njihova Vlada ovo oružje ovaj put usmjerila na svoje stanovnike.

No image - Haber.ba


Oluja (Foto: Dnevno.hr)

Snježna oluja koja je pogodila Sjedinjene Američke Države još se nije sasvim zaustavila. U nekim djelovima New Yorka visina snijega je i dalje na metar i pol.

Nije trebalo puno vremena da oni skloni teorijama zavjere krenu sa iznošenjem teorija zašto se sve to dogodilo. Krivca traže u HAARP sustavu.

HAARP uređaj je nastao na inicijativu američke vojske, a financirala ga je vlada SAD-a i to prvenstveno za istraživanje ionosfere koja se nalazi na visinama između 50 i 600 km iznad Zemljine površine. HAARP je smješten u gradu Gakuna na Aljasci, međutim zbog sveukupne tajnovitosti koja okružuje ovaj projekt, često se špekulira da se koristi za mnoge druge stvari, osim za ono zbog čega je dizajniran.

Jedna od njih je upravljanje vremenskim uvjetima, što u ovom konkretnom slučaju većini američke javnosti i ljudima koji se generalno bave teorijama zavere izgleda i zvuči prilično logično, jer je snježna oluja došla niotkuda, i kažu da će isto tako i otići. Poznato je da je na Haitiju i u Japanu HAARP izazvao tornado i tropske oluje, pa se dio američke javnosti pita je li njihova Vlada ovo oružje ovaj put usmjerila na svoje stanovnike.

Iako je znanstvenik Michio Kaku prije nekoliko tjedana iznio teoriju da će Ameriku pogoditi ovakav tip snježne oluje, HAARP se i dalje spominje u kontekstu “krivca” za ovu mećavu.

Iako je malo vjerojatno da je HAARP odgovoran za sve ovo, iz nekog razloga ljudi i dalje snažno vjeruju u tu teoriju.

(dnevno.hr)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh