Region

Novinarka u Srbiji zbog bizarne greške dobila otkaz, oglasio se sindikat

Apsolutno. To nije greška, to je nemar, rekao je direktor RTV Vojvodina

voditeljica - screenshot

Novinarka Zorana Nikoletić je u Dnevniku RTV-a, koji se emitovao 17. juna, započela prognozu vremena u Srbiji za naredni dan, ali je u pola rečenice zastala i izgovorila: “Jao Bože”.

Voditeljica je odjavila ovu informativnu emisiju, a mlada novinarka dobila je otkaz, prenosi Vreme.

Goran Karadžić, generalni direktor RTV Vojvodina, izjavio je za “Danas“ da je greška mlade novinarke dovoljna za otkaz.

– Apsolutno. To nije greška, to je nemar – poručio je Karadžić.

Reakcija sindikata

Sindikati se ne slažu sa ovakvim stavom direktora i javno su pitali menadžment RTV-a da li bi kazna za mladu novinarku bila “tako oštra“ da je imala potpisan ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

– Ovako još jednom svjedočimo tome koliko su obespravljeni zaposleni iz kategorije rada van radnog odnosa, a koji su na RTV-u uglavnom angažovani na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima i ugovora o djelu. Poslodavac može lako raskinuti te vrste ugovora, a problem je u zloupotrebi zakona – naveli su sindikati.

Šta se zapravo desilo

U Dnevniku koji se emitovao 17. juna u 17 sati na RTV-u, u dijelu sa vremenskom prognozom, emitovan je očito pogrešan prilog koji ne bi smio da završi u programu.

Novinarka je počela prognozu vremena u Srbiji za naredni dan, ali je u pola rečenice zastala i izgovorila: “Jao Bože“. Prilog je nakon toga završen, a voditeljica Dnevnika RTV-a je odjavila ovu informativnu emisiju.

Greške kakve se dešavaju na televizijama. Isprave se i snimi se ponovo. Ali, ovdje je očigledno pogrešan prilog otišao u emisiju, za šta je okrivljena samo mlada novinarka koja je na ovoj televiziji svega dvije godine, navodi Vreme.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh