Region

Drugari otkrili kako je došlo do utapanja dvojice tinejdžera na Adi Ciganliji

Skakali su sa pontona, S. Č. je skočio prvi, a M. S. je pokušao da mu pomogne kada je vidio da ga je nešto “uhvatilo” ispod vode

Okolnosti pod kojima je došlo do tragedije na Adi Ciganliji u Beogradu kada su se udavili M. S. (16) i S. Č. (16) se ispituju, čeka se obdukcija tijela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a drugari koji su bili prisutni bit će ispitani u prisustvu roditelja u svojstvu očevidaca u Višem javnom tužilaštvu.

Jedan dječak pokušavao spasiti drugog
Prema nezvaničnim informacijama koje su očevici dali policiji M. S. (16) se utopio spašavajući druga S. Č. (16). Skakali su sa pontona, S. Č. je skočio prvi, a M. S. je pokušao da mu pomogne kada je vidio da ga je nešto “uhvatilo” ispod vode, obzirom da je udarao rukama po vodi i pokušavao da se “iskobelja” napolje.

Naime, on je ispružio nogu držeći se za ponton, za koju se dječak uhvatio i povukao ga u jezero.

Snimci sa nadzornih kamera
Policija je skinula snimke sa nadzornih kamera i pregledala šta se dogodilo kobnog dana.

Inače, jedan od očevidaca ispričao je za Telegraf da su kobnog dana tu bili učenici dvije škole.

– Učenici dvije škole su bili tu. Odjednom su dvije devojčice dotrčale do obezbjeđenja zgrade. Plakale su i rekle da dva dječaka nisu isplivala. Njihovi drugari. Ljudi su odmah odreagovali, ali već je bilo kasno – priča on za Telegraf.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh