Region

Hill: Priština će snositi posljedice jer nije poslušala savjete SAD

Ambasador SAD u Beogradu Christopher Hill izjavio je danas da će Priština snositi posljedice jer nije poslušala savjete Sjedinjenih Američkih Država, …

Christopher Hill

… da će se to odraziti na odnose sa Washingtonom, ali da ni on nije upoznat sa svim detaljima.

On je to rekao novinarima u Beogradu i dodao da mora da se postigne napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, formiranju ZSO i nastavku dijaloga.

– Naš državni sekretar Antony Blinken je jasno rekao da se suprotstavlja svim potezima koje je Kurti učinio što je u suprtotnosti sa svim savjetima koje smo davali i Blinken je rekao da će to imati posljedice. Moramo da nastojimo da ne izgubimo kompas i pravac kretanja, a to je formiranje ZSO, normalizacija odnosa. Potrebno je da se region Blakana miri i da se nastavi u pravcu EU i euroatlanstskih integracija – rekao je Hill.

Dodao je da su prethodni dani bili veoma teški na mnogo načina, kao i da Amerika sa žaljenjem gleda na sve napade na Kfor i nasto vojnike i to ne bi smjelo da se ponovi, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh