Region

Aleksandar Vučić: Zagreb želi srušiti vlast u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć u emisiji Hit tvitu na televiziji Pink gdje je ponovo optužio “Šolaka i njegove medije” koji iz centara u regiji “rade na njegovom rušenju”.

Aleksandar Vučić - N1

Srpski biznismen Dragan Šolak je suvlasnik United grupe koja posjeduje Telemach, Sportklub i N1, a N1 Beograd jedan je od rijetkih medija u Srbiji koji nije pod Vučićevom kontrolom. Vučić ga godinama proglašava državnim neprijateljem.

“Što se tiče pritisaka u zemlji, prvi je regionalan. Zagreb, dio političkog Sarajeva, dio Podgorice, odatle dolaze pritisci u Šolakovoj režiji. Ne rade oni to zbog Aleksandra Vučića. Nisam ja meta. Meta je Srbija u pravom smislu te riječi”, rekao je Vučić.

“Šta mislite zbog čega je neko u Zagrebu ili Prištini zainteresiran da u Srbiji dođe do svrgavanja vlasti putem protesta? Da ne pričam kako je to nemoguće, iz milion razloga. Možete zauzeti 500 zgrada, bit ćete izbačeni iz 500 zgrada”, rekao je Vučić.

“Zagreb želi da Srbija bude slaba”

“Zašto je to njima u interesu? Zato što je Srbija loša, neuspješna, pa bi Priština i Zagreb željeli bolju, ljepšu i uspješniju Srbiju. Vjerujete li u to? Samo ona Srbija koja neće štititi srpski narod na Kosovu i Metohiji ili neka druga?” pitao se Vučić.

“Koji je interes Zagreba? Taj da Srbija ne bude regionalno konkurentna. Da bude jednako slaba kao u vrijeme Borisa Tadića, da predstavlja regionalnu krpu koja će se svuda ispričavati i koja će biti posljednja ekonomska rupa na svirali Zapadnog Balkana. Naravno da to žele i da je to za njih uspješna i pristojna Srbija. Za nas i građane Srbije je jako važno da ljudi to vide”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će se nastaviti pritisak i izvana zbog Kosova i nezavisne politike Srbije.

Voditeljica Verica Bradić dodala je da se prepoznaju pritisci koji dolaze „iz Šolakove kuhinje“, a Vučić je klimnuo glavom, potvrdio i rekao: „A što ćete, to je njihov posao.“

“Ja sam se sa svojom sudbinom pomirio 2014., kada sam postao predsjednik vlade. Znam nas Srbe. Prema kome od onih koji su nešto vrijedili nismo imali najgori odnos? Od Karađorđa do Miloša”, rekao je Vučić.

“RTS izvještavao o protestu kao da je u Sjevernoj Koreji”

Vučić je napao i javni servis za koji kritičari tvrde da izvještava po Vučićevoj direktivi. Rekao je da je spreman potpisati ostavke na RTS-u, iako to nije jedan od zahtjeva demonstranata, piše Index.

“Potpisat ću im jer mislim da je RTS postao, hajde kao predsjednik bit ću blaži… Mislim da je RTS postao jako, jako pristran na njihovu stranu i to je jedino što mogu reći. Nisam razumio zašto prosvjeduju, ali oni to iz hira. To oni naučili, još od Mitevića, hajde da idemo, pričamo nešto, pričamo gluposti“, rekao je Vučić.

Izvještavanje RTS-a s posljednjeg velikog protesta povezao sa Sjevernom Korejom.

„Zamislite zahtjev, želim ući u RTS da se obratim samo jednom, a oni ih pet puta uključuju tokom dnevnika. To ima još samo u Sjevernoj Koreji da im se pet puta uključuju na protest, u državnom mediju, uz sve poštovanje prema Sjevernoj Koreji“, rekao je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh