Region

Sljedeći protest „Srbija protiv nasilja“ 27. maja

Šef poslaničke grupe Narodne stranke najavio je, u ime organizatora protesta „Srbija bez nasilja“, da će sljedeći protest biti održan u subotu, 27. maja, i da će građani o detaljima biti obaviješteni tokom sljedeće sedmice.

People attend a protest "Serbia against violence" in reaction to recent mass shootings that have shaken the country, in Belgrade, Serbia, May 8, 2023. REUTERS/Marko Djurica

Miroslav Aleksić je izrazio zahvalnost građanima zato što su se jučer okupili i pokazali da su volja za životom, ljubavlju i razumom jači od nasilja.

„Nažalost, djeca koja se više nikada neće probuditi, probudila su Srbiju. Svaki skup ’Srbija bez nasilja’ bio je veličanstven, ne samo zbog broja ljudi, koji je najveći u posljednjih nekoliko decenija, već zbog toga ko je na ulice izašao, a izašao je mladi gospodin od sedam mjeseci – najmlađi učesnik protesta, izašla su brojna djeca sa roditeljima, mladost zemlje i penzioneri hodali su zajedno”, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da „nasilje uništava našu zemlju i sve naše živote“.

„Žrtve su djeca, mladi, stari, žene, glasači opozicije, ali i glasači vlasti. Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić, koji nikada nije uspio da postane predsjednik svih građana, duže od deceniju nas je dijelio kao narod. Povezivali su nas samo zajednički strah od budućnosti, želja da se povučemo jedni od drugih, da okrenemo glavu na drugu stranu i nagon da na neslaganje odgovorimo silom. Sada niko ne zna ko će biti sljedeća žrtva bezumnog krvoprolića. Mjesta zločina su i škole i ulice“, dodao je Aleksić,piše N1

„Nasilje izaziva nasilje, time se ništa ne postiže, i zato ćemo se sljedeći put okupiti u subotu, jer je partijski predsjednik Vučić miting SNS-a zakazao za petak, 26. maj. Naš skup ’Srbija protiv nasilja’ neće biti istog dana. Zato vas pozivam da istrajemo i da u subotu, 27. maja, mirno i staloženo nastavimo našu borbu za zemlju u kojoj će biti sigurno svako dijete i svaki građanin”, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da „možemo da se potrudimo da zaliječimo rane među nama i da opet budemo jedinstveni kao narod“.

„Jučer smo pokazali da je više nas koji smo za slobodnu Srbiju bez nasilja i zato ćemo pobijediti nasilnike i ovu kriminogenu vlast“, zaključio je Aleksić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh