Region

STIŽE GA KAZNA! Izbjegao plaćanje putarine 30 puta koristeći isti trik, evo šta je radio kada bi se približio naplatnoj rampi Share

Opštinsko državno tužilaštvo u Čakovcu je pred Opštinskim sudom u tom gradu podiglo optužnicu protiv 43-godišnje državljanina Hrvatske zbog sumnje da je više desetina puta prošao naplatnu rampu na auto-putu, a da nije platio putarinu.

On se tereti za produženo krivično dejlo prevare. Na teret mu se stavlja da je od aprila 2021. do oktobra 2022. godine u 30 navrata putovao hrvatskim auto-putevima A1, A3 i A4, a da nije platio putarinu.

Muškarac je prilikom ulaska na auto-put automobilom uzimao naplatnu karticu kojom se naplaćuje putarina, ali je nakon pređenog puta izbjegavao plaćanje.

U optužnici stoji da je optuženi 43-godišnjak na izlaznim naplatnim kućicama Goričan, Čakovec, Varaždin, Sveta Helena, Novska, Brinje, Zadar istok i Dugopolje izbjegavao plaćanje tako što je napuštao auto-put prolaskom kroz naplatne rampe neposredno iza vozila kojem je, nakon naplate putarine, podignuta rampa, prenosi Index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh