Region

GUGL PRETRAGA DJEČAKA UBICE OTKRIVA MONSTRUOZNI PLAN: Evo šta je tačno pretraživao Kosta prije masakra na Vračaru

O tome da nije krivično odgovoran Kosta Kecmanović je saznao istraživajući Krivični zakon Srbije.

Kosta. K - srbija danas

Dječak Kosta K. (13) koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu napravio masakr, kakav se ne pamti, gotovo svakodnevno je pomoću gugla pretraživao najmasovnije ubice širom svijeta.

Bio je oduševljen i El Čapom.

– Ostali smo u čudu kada smo došli do saznanja da mu je svakodnevna pretraga bila o tome ko su najmasovnije ubice širom svijeta. Kako su ubijali, šta su koristili, ko su im bile žrtve… Često je pretraživao i El Čapa tražeći nove informacije o njemu – kaže izvor blizak istrazi.

Kako se nezvanično saznaje, dječak je gledao filmove i serije koji prikazuju patnju porodica ubijenih. Kosta K. je mjesec dana planirao zločin. Na njegovom stolu policija je našla i dvije ceduljice. Na jednoj mapa kretanja kroz školu, a na drugoj imena 16 djece. Na spisku za likvidaciju bilo je djece koje dječak nije poznavao. Sumnja se da je želio njihovu smrt, jer su u nečemu bili bolji od njega.

O tome da nije krivično odgovoran Kosta K. je saznao istraživajući Krivični zakon Srbije.

Nakon masakra nije pokazao ni trunku kajanja. Bio je hladan, piše Srbija danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh