Region

Kisić: Dječak koji je počinio masakr u školi neće izaći sa psihijatrije

Srbijanska ministrica za brigu o porodici Darija Kisić rekla je da učenik sedmog razreda koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” K. K. neće izaći sa psihijatrije, i time demantovala pisanje pojedinih medija.

Ona je, između ostalog, ocijenila da opozicione političke partije pokušavaju da prošlonedieljne tragedije iskoriste za različite političke obračune i sticanje političkih poena.

“Vidimo da je gotovo isključivo usmjereno na to da se okrivi sistem, a prevashodno predsjednik. Svakodnevno imamo divne rezultate i niko ne kaže da je neko stvorio klimu za to”, rekla je Kisić na K1, a prenosi Tanjug.

Ona je istakla da je Ministarstvo za brigu o porodici bilo aktivno uključeno od početka u sve aktivnosti države poslije tragedije, a što je bilo u nadležnosti tog ministarstva.

“Ako se neko nije slikao, pisao na twitteru i postavljao na Instagram, onda izgleda kao da ništa nije ni radio i da se ništa nije ni dešavalo. Ministarstvo za brigu o porodici i ja kao nadležni ministar od početka smo bili aktivno uključeni. U svakodnevnoj smo komunikaciji sa svim drugim resorima i institucijama koje su od značaja u ovom događaju. Prvobitni šok smo svi imali kao ljudi”, prokomentarisala je ministrica.

Primijetila je i da postoji potreba određenih medija da se sve politizuje i da su bavili time ko je gdje bio u kom momentu, slikanjem, te da li je neko postavio cvijet.

“Kako da vam kažem, meni dijete ide u školu pored, ja sam nekoliko puta dnevno na tom mjestu, pa i te noći sam bila sa svojim djetetom. Ako neko nije zvao novinare i slikao se i postavio na Instagram, izgleda kao da se tako nešto nije desilo”, kazala je Darija Kisić,piše N1

Govoreći o tragediji u OŠ “Vladislav Ribnikar”, Kisić je rekla da je K. K. u dijelu dječje psihijatrije i da ne može da se desi da bude pušten, kao što pišu mediji.

“On je u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje okoline ili potencijalno ugrožavanje okoline, čitav niz relevantnih aktera je uključen”, istakla je ministrica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh