Region

POLICIJA PRETRESLA KUĆU UBICE IZ DUBONE: Šokiraćete se šta su sve pronašli, Blažići bili NAORUŽANI DO ZUBA

Prilikom pretresa objekta koje koristi Radiša Blažić, pronađeno je nekoliko stotina komada municije različitog kalibra.

Otac Uroša Blažića Radiša, uhapšen je u saradnji Uprave kriminalističke policije i VJT u Smederevu, VJT u Beogradu u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na porijeklo oružja kojim je njegov sin Uroš izvršio jeziv zločin i dva sela nedaleko od Mladenovca.

Prilikom pretresa objekta koje koristi Radiša Blažić, pronađeno je nekoliko stotina municije različitog kalibra, punjene za municiju, pištolj i jedan revolver.

Takođe, pronađena je i ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje. Njemu se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i stavljenje u promet eksplozivnih materija.

Podsjećamo, Uroša Blažića uhapsili su pripadnici SAJ-a, u selu Vinjište kod Kragujevca, devet sati nakon što je ubio osam i teško ranio 14 osoba.

Njemu je nakon saslušanja, a na predlog VJT u Smederevu, određen pritvor do 30 dana.

On je priznao masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mjesta.

Prema riječima advokata Veljka Delibašića, imajući u vidu da je riječ o licu koje u trenutku izvršenja krivičnog djela nije imalo navršenu 21 godinu, najstroža kazna zatvora njemu ne može biti izrečena.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, piše 24sedam.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh