Region

“NE DOBIJA SEDATIVE, POTPUNO JE SMIREN” Ne želi kontakt, a o roditeljima ni da čuje – ljekari zapanjeni stanjem monstruma iz “Ribnikara”!

Prekinuo je svoj krvavi pir jer je osjetio da ostaje bez daha.

Kosta K. - screenshot

Dječak ubica (13), koji je očevim pištoljem ubio osam vršnjaka i čuvara u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ni danas, šest dana poslije monstruoznog čina, ne pokazuje kajanje.

Kosta (13), koji je počinio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru, smatra i ponaša se kao da je pitanje trenutka kada izlazi iz klinike, odnosno kada će biti slobodan. Sve gotovo zapanjuje i činjenica da još nije tražio bilo kakav kontak niti je tražio da vidi roditelje. Njegova jedina interesovanja su kada izlazi sa klinike.

On je u izolaciji na Klinici, potpuno smiren i ima samo dva pitanja: “Kada izlazim odavde?” i “Kakve su reakcije na ono što sam uradio?”

Kosta ne pokazuje nikakvo kajanje

Dječak ubica nije tražio bilo kakav kontakt, niti je tražio da vidi roditelje.

– Nema zahtjeve, nije pitao ni za roditelje. Njegova jedina interesovanja su kada izlazi i kakve su reakcije na njegov čin – kažu.

Opisujući trenutno stanje u kome je dečak, navodi se da dječak ubica smatra i ponaša se kao da je pitanje trenutka kada izlazi iz Klinike, odnosno kada će biti slobodan.

On čeka taj trenutak i po svemu sudeći ubeđen je da to treba da bude ovih dana.

– Drugo pitanje koje postavlja je kakav je odjek ostavio, kakve su reakcije. Šta se događa napolju i on očekuje da je popularan. Njegova očekivanja su bukvalno da će se okupiti ispod njegovog prozora i skandirati mu – pojašnjavaju.

On je prestao da ubija drugare iako je imao još dva šaržera municije, odnosno 34 metka. Prekinuo je svoj krvavi pir jer je osjetio da ostaje bez daha.

Ponašanje dječaka ubice svakodnevno iznenađuje službena lica i zdravstvene radnike koji sa njim imaju kontakt. On zapravo čeka trenutak kada će biti slobodan i po svemu sudeći ubijeđen je da to treba da bude ovih dana.

Učenik sedmog razreda ne dobija ni sedative, jer je on “potpuno smiren”. Nisu mu potrebni. Tim ljekara radi na utvrđivanju činjenica i stanja dječaka, koji su prethodili monstruoznom činu, ali i tokom izvršenja.

U svoj svireposti, djecu koja su preživjela spasio je napad panike koji je ovaj dječak imao u jednom trenutku. Otišao je u dvorište, ispraznio pištolj i pozvao policiju.

Podsjetimo, nezapamćena tragedija u Srbiji se dogodila 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu sa očevim oružjem. On je prvo ubio čuvara škole Dragana Vlahovića i dežurne učenice, zatim je svoj pohod nastavio kroz hol škole do kabineta za istoriju. Tamo je ubio petoro vršnjaka, ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.

Drugo pitanje koje postavlja je to kakvi su utisci javnosti na zločin koji je izvršio. Tim ljekara radi na utvrđivanju činjenica i stanja dječaka, koji su pretjodili monstruoznom činu, ali i tokom izvršenja, piše .


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh