Region

UBICA IZ MLADENOVCA IMAO POMAGAČA?! Istražitelji utvrđuju da li je Uroš imao saučesnika, ON je ključni svjedok

Slijede saslušanja svih svjedoka masakra kod Mladenovca.

Ubica - srbija danas

Istražitelji utvrđuju da li je Mladenovčanin Uroš Blažić (21), osumnjičen da je u noći između četvrtka i petka hicima iz “kalašnjikova” ubio osam mladih ljudi, a ranio 14, imao pomagača ili saučesnika u svom krvavom pohodu.

Prema riječima našeg izvora, tužilaštvo i policija sada ispituju da li je imao bilo kakvu vrstu pomoći od drugog lica, a ukoliko se utvrdi da jeste, slijedi dalji rad na utvrđivanju svih činjenica i kažnjavanju tih osoba, piše Srbija danas.

Ključni svjedok

Osumnjičeni mladić pucao je i ubijao ljude iz okolnih sela Dubona i Malo Orašje, koje nije ni poznavao. U. B. je priznao zločin na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu i određen mu je pritvor do 30 dana.

– Nakon devet sati potrage za Urošem Blažićem, on je uhapšen u petak ujutru na imanju rođaka u Vinjištu kod Kragujevca. Njega je tamo, pod prisilom, dovezao taksista koji je u kolima imao trudnu stranku. Ubica im je prijetio ručnom bombom i zahtjevao od vozača da ga odveze na lokaciju – kaže izvor i dodaje da su tog dana privedeni i rođaci Uroša Blažića na čijem se imanju krio.

8 mladih ljudi ubijeno
14 osoba ranjeno
2 mladenovačka sela zavijena u crno
9 sati je trajala potraga za ubicom

Prema novim saznanjima, u istrazi će biti ispitani svi koji su čuli ili vidjeli pucnjavu ili bili u kontaktu sa ubicom, a jedan od ključnih svjedoka je upravo oteti taksista, koji je pukom srećom izbjegao smrt.

– U toku pucnjave u mladenovačkim selima moglo se čuti da ubica nije bio sam, da je neko vozio automobil dok je on pucao. Međutim, za sada nije utvrđeno da je to tačno, ali istražitelji ništa ne prepuštaju slučaju. Radi se rekonstrukcija zločina, putanja kretanja… Provjerava se da li je u toku pokolja osumnjičeni komunicirao sa nekim i tražio bilo kakvu vrstu pomoći – objašnjava nam izvor.

Da postoji mogućnost da je Uroš Blažić imao neku vrstu pomoći, potvrdio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije.

– Taksista nam je javio gdje se ubica nalazi i pomogao u hapšenju, za razliku od nekih drugih koji su znali, a nisu nam javili. Oni će naravno biti pozvani na odgovornost – rekao je Vučić dan poslije masakra u Mladenovcu.

Zdravstveno stanje / Dvije devojke i dalje kritično

Nekoliko ranjenih iz ove pucnjave je još uvek u kritičnom stanju.

– Dvije djevojke su i dalje životno ugrožene. Djevojci, koja je imala povredu glave je, nažalost, stradalo leijvo oko, tu se zadržao metak- rekla je juče ministarka zdravlja Danica Grujičić za RTS i dodala da je kritično i djevojka koja je imala višestruke povrede trbuha:

– Momak koji je imao povredu femoralnih arterija i vena na nogama, prebačen je na Kliniku za vaskularnu hirurgiju. Čovjek koji je imao povredu grudnog koša i povredu kičme je stabilno za sada, ekstubiran je i svjestan, ali ima paraplegiju – navodi Grujičićeva i ukazuje da je pacijent koji se nalazi u KBC “Dragiša Mišović” još na potpori, kako bi mu se održavao pritisak. Momka koji je u Zemunskoj bolnici ima ortopedske povrede koje su zbrinute, njemu slijedi još operacija – navodi ministarka.

Pacijenti u smederevskoj bolnici van životne opasnosti.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh