Region

120 sekundi bilo potrebno dječaku da upuca 16 ljudi, ispalio 57 hitaca

Na sve optužbe istražitelja otac dječaka koji je izazvao pokolj rekao je “da nije kriv”.

V.K. (48), ocu dječaka koji je u srijedu ubio 9, a ranio 7 osoba u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” određen je pritvor do 30 dana.

Jeziv je podatak da je K.K. (13) bilo potrebno oko 120 sekundi da upuca 16 osoba, da za to vrijeme promijeni šaržere i pozove policiju!

Prema informacijama iz istrage, dječak je u srijedu u 8.40 ušao u školu, a dva minuta kasnije pozvao policiju u 8.42 sati. Počinio je zločin sa pištoljem CZ99 koji je uzeo od oca. U rancu mu je nakon hapšenja nađen još jedan pištolj kao i 4 Molotovljeva koktela. U krvavi pir krenuo je i sa pet šaržera.

Kako “Telegraf.rs” saznaje, na vještačenje je i oružje koje je oduzeto. Ono je bilo u leganom vlasništvu V.K.

Njegov otac se sumnjiči da je oružje ostavio neobezbijeđeno. Na sve optužbe istražitelja, V.K. je rekao “da nije kriv”.

Kako je “Telegraf.rs” već objavio, poznati radiolog u svom stanu u sefu imao je 5 pušaka i dva pištolja.

– Nije poznato kako je dječak saznao očevu šifru. Međutim, ono što jeste da je mjesec dana planirao zločin, da mu je policija u stanu našla dvije cedulje. Jedna sa mapom, a druga sa imenima djece koje je planirao da ubije. On je tačno znao i da, ako počini zločin prije 14 godine, da neće odgovarati – kaže sagovornik blizak istrazi.

Policija je uzela na vještačenje njegov mobilni telefon kao i kompjutere.

Nakon hapšenja maloljetnik nije pokazao ni trunku kajanja. Bio je hladan, a policajcima je rekao, navodno, da je “psihopata koji mora da se smiri”,pišu Vijesti

V.K. je saslušan, a odbranu je iznosio tri sata u Višem javnom tužilaštvu.

Dječak se trenutno nalazi na psihijatrijskoj klinci.

K.K. je ubio 7 djevojčica, 1 dječaka, čuvara i ranio 6 drugara i nastavnicu istorije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh