Region

U OTETOM TAKSIJU BILA TRUDNICA! Jezivi detalji sa saslušanja masovnog ubice: “Ubio sam te ljude, nisam ih poznavao!”

Uroš Blažić (21) je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao zločin i detaljno opisao svoj krvavi pir. Određen mu je pritvor do 30 dana.

Uroš B. - mup

– Ja sam pucao iz automata! Nisam poznavao te ljude, pucao sam jer sam htio da zaplašim mještane.

Ovo je, kako Kurir saznaje, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, izjavio Mladenovčanin Uroš Blažić (21), osumnjičen da je 4. aprila uveče u selima Dubona i Malo Orašje, hicima iz automatske puške ubio osmoro mladih ljudi, a ranio četrnaestoro.

Prema pisanju Kurira, Uroš Blažić je u tužilaštvu priznao zločin i detaljno opisao šta se dogodilo kobne noći.

Tri krivična dela

– On je naveo da je upotrebom automatskog oružja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zastrašio stanovništvo Malog Orašja i Dubone – saopštili su juče iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.
Uroš Blažić se, kako navodi tužilaštvo, tereti za krivična dela teško ubistvo, otmica, kao i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Čudom živi: Nestalo mu municije

Kako Kurir saznaje, čim je ostavio Uroša Blažića na mestu na kom je tražio, taksista je pozvao polciju i sve im ispričao, tako da je doprineo hapšenju.

– Njega i trudnicu nije ubio najvjerovatnije jer mu je nestalo municije. A, da je aktivirao bombu u kolima i sam bi nastradao, a to nije želio – kaže izvor.

– On se sumnjiči da je u kasnim večernjim satima i u toku noći na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatskog oružja lišio života osam lica, dok je prilikom bekstva sa lica mjesta najprije neovlašćeno koristio tuđe motorno vozilo. Potom u blizini naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te na takav način prinudio vozača da ga odveze do sela u opštini Kragujevac gdje je kasnije i uhapšen – navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio, da podsjetimo, pronađena je veća količina oružja i municije. Osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Opasnost od bekstva

– Određen mu je pritvor budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenog, osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svjedoke, čije ispitivanje predstoji u istrazi, zatim jer postoje osobite okolnosti da će ponoviti krivično djelo obzirom da je preduzetim radnjama, dan nakon događaja od 3. maja, kod svakog građanina Republike Srbije dodatno izazvao i razvio osjećaj ličnog straha, nespokojstva i nesigurnosti – saopštilo je Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Dvoje povijređenih u ovom krvavom piru danas će biti pušteni kući.

– Dečak koji je u Urgentnom će danas biti pušten kući, a što se tiče ovog jednog momka iz Malog Orašja i on će biti pušten kući – rekla je juče ministarka zdravlja dr Danica Grujičić. Zdravstveno stanje pojedinih pacijenata je i dalje veoma kritično, ističe ministarka.

– Djevojčica 2005. godište, koja je imala opsežne povrede trbuha, momak koji ima povredu kičme i kome je urađena drenaža su životno ugroženi – rekla je Grujičić.

Kako Kurir saznaje, taksista koga je tokom krvavog pira oteo Uroš Blažić je član jendog udruženja u Smederevu, a izbjegao je smrt za dlaku. Naime, njega je Uroš Blažić, kada je izašao iz ukradenog auta, zaustavio, ušao mu u kola sa ručnom bombom i rekao da ga vozi u selo Vrnjište kod Kragujevca, gdje mu žive rođaci.

– Čovjek je jako istraumiran, u neviđenom je šoku. Sa nama je jedva progovorio nekoliko riječi o nemilom događaju. Neće raditi neko vrijeme – kažu iz taksi udruženja u kom je ovaj taksista zaposlen. prenosi novi

Prema njihovim riječima, najgore mu je bilo jer je u trenutku otmice vozio stranku, i to trudnu ženu.

– Nije bio sam u automobilu, imao je stranku kad mu je on upao u auto sa ručnom bombom u rukama. Ne želi da govori o svemu tome, teško mu je i mi ga ne diramo. Zamolio nas je da ga ne pitamo ništa i da ga neko vrijeme pustimo da preživi sve ovo. Vidjeli smo se na kratko s njim, po pogledu i izrazu lica se vidjelo da mu je baš teško i da je pod velikim sresom i šokom – kažu oni i dodaju da je njemu bilo bitno da trudnica ne nastrada i da je sve vrijeme razmišljao o njoj, da bude dobro, prenosi Kurir


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh