Region

Ispovijest drugarice ubijenih, brata i sestre u Mladenovcu: “Roditelji su ležali preko tijela svoje djece

Nakon tragedije koja se dogodila u u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca, kada je 21-godišnji Uroš Blažić ubio osmoro, a ranio 14-oro pucanjem iz vatrenog oružja, u Mladenovcu je muk. Naša redakcija stupila je u kontakt sa Nevenom Mirić, drugaricom dvojice preminulih mladića.

Nevena je išla u školu i družila se sa Milanom P. (21), stradalim policajcem, poznavala je i njegovu sestru Kristinu P. (19), koja je takođe ubijena u sinoćnom krvavom piru, a sa stradalim Daliborom T. (25) se družila od malena i bio joj je jedan od najboljih prijatelja. Ispričala nam je šta se tačno dogodilo sinoć, kako su meštani primili ovu vest, kako se ona oseća i kako su tragične vesti saznale njihove porodice.Prenosimo njenu ispovest.

“Oko 23:30 sam čula tri jaka pucnja, mislila sam iskreno da se nešto slučajno dešava, da se neko porodio, ili slično, međutim, nedaleko od mesta me je zaustavila policija i ispričala šta se desilo, jer nisam čitala vesti i nisam bila pored telefona.

Iskreno kada sam sve to čula bila sam uznemirena, ali mi nije bilo ni na kraju pameti da su moji drugovi poginuli. Nisam verovala da se desila takva tragedija dok nisam to lično čula od njegovih bližnjih.Milan i njegova sestra su uvek bili zajedno
Milan P. je završio gimnaziju, išao je sa mnom srednju školu i bio je izuzetno pozitivan i vredan momak. Želeo je da pomaže drugima i da bude policajac, tako reći da nas čuva i tome je noćas sprečen.

Bili su na mestu mrtvi, to su jezivi prizori, roditelji su ležali na telima svoje mrtve dece, kukali, jecali. Oni i njegova sestra su uvek bili zajedno, on je nju uvek čuvao i štitio i na kraju su zajedno ubijeni.

Iskreno, jako sam uznemirena. Roditelji strahuju i brinu za bezbednost svoje dece, izuzetna je panika među meštanima.

I zato apelujem na lokalnu samoupravu da malo više vode računa o bezbednosti dece i odraslih, kao i to da u svakom mestu treba da postoji dežurna Hitna pomoć za ovakve situacije. Da nije morao da ide u Mladenovac, možda bi Dača bio živ.

Generalno se deca u ovom kraju druže i svi se poznaju. Ubica je iz Donje Dubone, a ubijeni iz Gornje. Iskreno, ubicu ne poznajem lično, ali se priča da je bio problematičan. Otac mu je vojno lice, majka medicinski radnik, iskreno ne znam zbog čega se ovo desilo, ali je definitivno tragično i strašno što smo izgubili kvalitetne i divne mlade ljude”, završava Nevena svoju tešku i emotivnu ispovest, a poslala nam je i pesmu koju je posvetila svojim stradalim drugarima,piše Žena


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh