Region

Maturant iz Hrvatske poginuo u Pragu

Nisam bio prisutan odnosno nisam bio na tom putu, rekao je kroz suze direktor

policija - Facebook

Maturant srednje škole iz Poreča iz Hrvatske, poginuo na maturskom putovanju u Pragu, javili su mediji.

– Maturant naše srednje porečke škole nažalost smrtno je stradao na maturalnom putovanju u Pragu. Više od toga ne mogu govoriti jer još uvijek čekamo izvješće od strane tamošnje policije – rekao je za 24sata direktor Krešimir Bronić iz srednje škole “Mate Balote” u Poreču. prenosi Avaz

Kroz suze je kratko kazao da je obavljen policijski uviđaj, a šta se točno dogodilo znat će nakon službenog izvještaja. Dodao je da se kao direktor škole osjeća užasno loše.

– Nisam bio prisutan odnosno nisam bio na tom putu. Izražavam najdublju sućut roditeljima i cijeloj obitelji u ime cijele škole i svoje ime. Jako sam pod stresom i razumite me, ne mogu više od šoka govoriti – kazao je kroz suze.

Dodao je da se sve dogodilo oko ponoći u petak na subotu.

– Na maturalnu putovanje otišlo je 87 učenika, maturanata iz tri i pol razreda, te četiri profesora. Otišli su na maturalno putovanje u četvrtak a trebali su ostati do nedjelje, no zbog cijele situacije koja je sve duboko potresla, već su u subotu krenuli prema kući – zaključio je direktor za 24sata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh