Region

DR VOJISLAV PERIŠIĆ UPOZORIO: Samo OVE VITAMINE uzimajte tokom PROLJEĆA I NIJEDNE DRUGE

Gastroenterolog Perišić je dao savjete za ishranu tokom ranih proljetnih mjeseci, kada je potrebno ojačati imunitet i unijeti prave količine antioksidativnih supstanci. U pitanju su mladi luk, zelena salata, rotkvice..

“Rano proleće zahteva mnogo antioksidanata, jer je sve što smo unosili tokom zime prooksidativno. Najpre počnimo od mladog povrća, ono ima mnogo vode u sebi i bukvalno nam ispira organizam od štetnih supstanci. Potrebno je namirnice bogate antioksidantima unositi sveže”, rekao je on.

Ključni je trio vitamina A, C i E, a doktor je preporučio jednu namirnicu koju bi trebalo jesti tri puta sedmično i ne morate da brinete za svoj imunitet!

“Ko ima žutu boraniju, neka je jede tri puta nedeljno kao salatu i on ima ceo set vitamina A, C i E za čitavu tu sedmicu. Recept je jednostavan – obarite je i ohladite, pa pomešajte sa seckanim belim lukom, bez njega nema priče o zdravoj ishrani i imunitetu. Dodajte i mirođiju, i to je najzdravija salata u ovom vremenskom periodu”, rekao je doktor. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh